Zara Larsson modelldebuterade på modeveckan "Det var power!"

Zara Larsson modelldebuterade på modeveckan "Det var power!"

26 augusti, 2015

Ingen visning utstrålar mer girlpower än Ida Klamborns – hennes visningar har alltid bjudit på coola kollektioner, starka personligheter och feministisk kamp. Både Silvana Imam och Seinabo Sey har uppträtt på tidigare visningar. I dag blev överraskningen Zara Larsson – som gjorde sin modelldebut på catwalken. ELLE haffade Zara backstage efter visningen.

Missa inte heller: Zara Larssons 10 budord!

Vilken superstar du är! Hur kändes det?

– Det var väldigt nervöst faktiskt, det är ju inget jag brukar göra. Detta var ett undantag, haha. Ida kontaktade mitt skivbolag och frågade om jag ville göra det som en kul grej. Jag är ju verkligen ingen modell, jag har aldrig gått någon visning. Men vi sa ja – why not? Jag vet ju att Ida är en jäkligt cool tjej.

Hur var det att stänga visningen med en armé bakom sig?

– Det var fett! Det var power. Jag kände mig lugnare då i finalen, för då hade jag redan gått ut en gång. Det hade varit en annan grej om jag kommit hit och sjöng – det är ju mitt natural habit. Men det var jättetrevligt, alla tjejer var urgulliga och mysiga.

Har du varit på någon annan visning under veckan?

– Nej, jag har haft fullt upp. Jag har inte haft tid att gå på en enda. Sen om jag ska vara helt ärlig är det inte min största prioritet – men nästa år ska jag försöka gå på fler visningar! Nu har jag lärt känna folk, förra året kände jag inte en kotte.

Och nu går du längst fram och strålar?

– Haha ja! Och min klänning är så fin, jag blev så glad när jag såg den.

Hur gick det att gå i höga klackar?

– Jag brukar gå i klackar, men dessa var jättestora och jag har alla skoinlägg i världen man kan ha. Men jag tänkte att vafan kan Beyoncé dansa i två timmar i klackar på scen kan jag gå trettio meter fram och tillbaka.

Slutligen – vad händer i kväll?

– I kväll blir det fest på Trädgården. Kakan Hermansson spelar skivor och jag ska uppträdda med Silvana Iman och Sabina Ddumba bland annat – hip hop-kväll helt enkelt!

Tears of pride and joy at Ida Klamborn with #Kakan and #ZaraLarsson what a show! #fwstockholm #idaklamborn #ss16 Ett foto publicerat av Nina Campioni (@ninacampioni) Aug 26, 2015 kl. 4:52 PDT

Foto Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Här hittar du alla visningar, streetstyle och front row och mycket mer från Fashion Week Stockholm!

Missa inte heller: Zara Larssons 10 budord!