Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Zalando släpper könsneutral kollektion med nordiska märken – spana in

03 jul, 2022 
Zalando släpper könsneutral kollektion med nordiska märken
Zalando lanserar ”Limitless fashion” – en ny könsneutral kapselkollektion tillsammans med fem nordiska märken. Här är allt du behöver veta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Bubblande barbiegirls & poppiga pasteller – så stylar du heta 00-talstrendenBrand logo
VIDEO: Bubblande barbiegirls & poppiga pasteller – så stylar du heta 00-talstrenden

Det är inte första gången Zalando teamar upp med välkända märken. Genom åren har de gjort samarbeten med bland annat Marni och Karl Lagerfeld och för två år sedan samlade de för första gången en rad nordiska designers för att tillsammans utveckla en hållbar kollektion. Något vi senare har fått se mer av.

Zalando lanserar könsneutral kollektion

Nu är det dags igen! Den här gången är det inkludering som står i fokus. Zalando lanserar en exklusiv, könsneutral kapselkollektion designad av de nordiska märkena Han Kjøbenhavn, Martin Asbjørn, Makia och Double A by Wood Wood. Resultatet av det unika samarbetet beskrivs vara en kollektion ”för alla”.

Annons
ZALANDO LANSERAR KÖNSNEUTRAL KOLLEKTION
Plagg från Double A by Wood Wood.

Varje varumärke har tagit sig an kollektionen på sitt eget sätt genom att tolka vad ”Limitless Fashion” innebär för dem.

Martin Asbjørn har exempelvis skapat en samling monokroma plagg som alla ska fungera tillsammans med varandra och där vissa plagg är multifunktionella, som till exempel en lång ribbtröja som kan bäras som en kofta eller klänning beroende på humör.

ZALANDO LANSERAR KÖNSNEUTRAL KOLLEKTION
Delar av Martin Asbjørns kollektion.

Makia har genom hållbara material tagit fram en kollektion där vi bland annat ser ett lekfullt magnolia-mönster som är en symbol för livskraft, kärlek till naturen och självrespekt.

Annons

I samband med kollektionssläpp lanserar Zalando också en tillhörande kampanj där Freja Kirk, Ursula Wångander, Jonas Bahri och Isaac Sene medverkar.

ZALANDO LANSERAR KÖNSNEUTRAL KOLLEKTION
Makias magnolia-mönster.

– Vi är glada att fyra av våra älskade lokala märken har skapat en speciell kapselkollektion för våra kunder. Vi har sett en växande efterfrågan på könsneutrala plagg och vi vill fortsätta att inspirera våra kunder samt stödja lokala varumärken. Vi hoppas att vår nya kampanj, "Limitless Fashion", också kommer att väcka samtal om hur könsneutrala kläder ser ut idag, säger Joanna Hummel, som är General Manager Nordics på Zalando, i ett pressmeddelande.

Annons

Då släpps kollektionen

Kapselkollektionen består av 32 plagg och innehåller allt från ytterkläder och stickat till crop tops, shorts, kavajer och klänningar. Hela kollektionen finns tillgänglig på Zalando från och med idag, den 3 juli 2022. Se fler bilder nedan.

Double A by Wood Wood
Han Kjøbenhavn
Han Kjøbenhavn
Annons
Martin Asbjørn
Martin Asbjørn
Annons

Foto: Anton Renborg/Zalando

SE OCKSÅ: Sania D'mina: "Kvinnor ska inte acceptera obekväma skor"Brand logo
SE OCKSÅ: Sania D'mina: "Kvinnor ska inte acceptera obekväma skor"
Annons