Whyred gör unikt konstnärssamarbete

Whyred gör unikt konstnärssamarbete

Bonniers Konsthall inleder vårsäsongen 2018 med den hittills mest omfattande separatutställningen av konstnären Jens Fänge, Drömmarna. I samband med detta har Whyred tagit fram en exklusiv begränsad upplaga med t-shirts, sweatshirt, och tote-bags
06 mars, 2018

Alla delar i Whyred-kollektion utgår från Fänges verk.

– Vi på Whyred är oerhört glada över detta samarbete med Bonniers konsthall och Jens Fänge då konsten ligger oss varmt om hjärtat och återspeglar vårt DNA. Jens Fänge ser vi som en av Sveriges största konstnärer med en otrolig begåvning, säger Roland Hjort, chefsdesigner Whyred.

Fänge har länge innehaft en plats som en av Sveriges mest uppskattade konstnärer och på senare år har hans konst även blivit uppmärksammad internationellt. Drömmarna fokuserar på de senare årens produktion, där Jens Fänge låtit måleriet lämna duken för att ta plats i rummet.

Speciellt för utställningen har Jens Fänge skapat en serie nya verk som i rummen utmanar och leker med Bonniers Konsthalls arkitektur. Utställningen presenterar även ett urval äldre verk från 1996 och framåt.

Den begränsade kollektionen kommer att nnas tillgänglig i butiken på Bonniers Konsthall samt i utvalda Whyred-butiker.

Foto Whyred