Whyred och Accent i nytt samarbete med materialfokus

Whyred och Accent fortsätter sitt framgångsrika samarbete – nästa vecka släpps deras andra gemensamma kollektion med väskor och plånböcker i mocka och skinn.
13 oktober, 2017

Samarbetet inleddes i våras när de släppte en gemensam mini-kollektion med väskor. Höstens släpp består av fem olika handväskor och tre olika plånböcker, alla i skinn och/eller mocka och i färgerna rött, grönt, burgundy och svart.

Roland Hjort är grundare och chefsdesigner på Whyred och inspirerades av sin musa Bianca Jagger och hennes ”personliga och kompromisslösa stilkänsla under 70-talet” när han skapade kollektionen.

– Bianca vågade bryta rådande normer genom att varva feminina plagg och accessoarer med en mer herrinspirerad stil, vilket ligger helt i linje med Whyreds egen designfilosofi. Det vill vi lyfta fram i den här nya accessoarkollektionen, säger Roland i en kommentar.

Kollektionen Accent project Whyred släpps i en limiterad upplaga i Accent och Whyreds butiker den 19:e oktober. Priserna ligger mellan 1 299 och 1 999 kr för väskorna och 299 och 799 från plånböckerna.

Whyred x Accent

Läs mer:

Fashion Week Sthlm: Alla looks från Whyred AW18

Whyred gör unikt konstnärssamarbete

Uniqlo släpper nytt samarbete med Alexander Wang