Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Ikonen Whitney Houstons fantastiska stil genom åren: 12 looks vi aldrig glömmer

10 jun, 2021 
Ikonen Whitney Houston genom tiderna
Whitney Houston var stjärnan som i över 25 år bjöd på ljuvlig musik med sin strålande stämma. Förutom det hade hon också en garderob som fick många att tappa hakan och våndas av avund. Här är 12 looks vi aldrig glömmer!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Whitney Houston – ikonens fantastiska stil genom årenBrand logo
Whitney Houston – ikonens fantastiska stil genom åren
Whitney Houston och dottern Bobbi Kristina Brown
Annons
Whitney Houston i kavaj

Hon är med på topplistorna som en av historiens bästa artister och över 400 utmärkelser gjorde henne också till den mest prisade kvinnliga artisten genom tiderna enligt Guinness World Records. Ja, Whitney Houston är ikonen som har fått generation efter generation att vilja Dance with somebody och trots att det nu var nio år sedan hon tragiskt gick bort, nynnar personer i alla åldrar fortfarande på låtar som How will I know och I will always love you.

Annons

Sångerskan stod inte bara för mängder av hits, utan också en hel del omtalade kläder. Och hennes garderob gick att jämföra med hennes pipa: pampig, färgglad – och extra allt!

Vi har samlat hennes mest ikoniska looks genom åren.

Föredrog färg

Whitney Houston på Grammisgalan 1986

När det var dags för Whitney att ta emot pris för Best Pop Vocal Performance på Grammisgalan år 1986 kom hon klädd i en klarblå sidenklänning med ett axelband av glimmande diamanter. Att välja färg före svart eller vitt på kläderna, var inte lika vanligt då som nu.

Annons

Gjorde succé – i träningskläder

Vad har Whitney Houston, Lady Gaga, Beyoncé och Demi Lovato gemensamt? Ja, förutom att vara fantastiska artister har alla sjungit nationalsången på Super Bowl. Whitneys framträdande år 1991 är klassat som det bästa genom tiderna och vad som gjorde showen extra speciellt, förutom hennes fantastiska röst, var att hon gjorde det iklädd ett träningsset (såklart i färgerna blå, röd och vit) med ett hårband som accessoar.

Annons

Vågade mixa mönster

Whitney Houston på Des o'connor tonight

Att missmatcha mönster och material var verkligen Whitneys melodi. I ett framträdande på talkshowen Des o'Connor tonight bar sångerskan en magkort sammetstopp, tillsammans med en kavaj klädd i pärlor och ett par jeans. Men såklart inte vilka denimbyxor som helst. Byxorna hade stora hål över knäna, vilket då ansågs vara ett djärvt drag eftersom programmet visades på bästa sändningstid.

Rockade den maskulina stilen

Oavsett vilket plagg Whitney bar, gjorde hon det till sin grej. Hon valde också flera gånger att gå emot den feminina trend som rådde och satsade istället på kavaj!

Annons

Var före sin tid

Whitney Houston i full body

Att se Kim Kardashian, JLo och Kylie Jenner gå röda mattan iklädda tighta bodysuits är inte allt för ovanligt. Men Whitney Houston rockade den tighta helkroppsbodyn långt före någon annan. Blått, rött, paljetter, med fransar... Ja, hon bar olika varianter av bodyn så många gånger att det blev lite av hennes signum!

Inte rädd för att testa olika stilar

Whitney Houston i läderkläder

Oavsett stil gjorde Whitney succé. Vi har sett henne i elegant galastrass, i färgglada pälsar – men med åren blev stilen mer och mer rockig. På The Brits Awards 1999 uppträdde hon i en lång läderklänning, tillsammans med en läderchoker och en läderhandske.

Annons

Satte inte stopp för sin ålder

Whitney Houston i en silverklänning

En del hävdar att äldre kvinnor inte ska klä sig i för utstickande kläder. Det struntade Whitney i helt och hållet. Se bara när hon blev en discodiva under ett framträdande i Ryssland 2010 – då 47 år gammal.

Förde modet vidare

Trodde du att Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) var först med den ikoniska blomklänningen från Sex and the city? Nej, Whitney Houston var såklart först.

Carrie Bradshaw i Sex and the city

Whitneys klänning var signerad Eugene Alexander som även Elizabeth Taylor och Jane Fonda var ett stort fan av.

Annons

Var en mästare på att matcha

När Whitney var tillsammans med Bobbi Brown sågs paret ofta i matchande outfits. Men Whitney gillade även att matcha med dottern Bobbi Kristina Brown, som gick bort år 2015, bara 22 år gammal. Här är sista bilden på mamma och dotter tillsammans.

Visste allt om ton i ton

Dagens mode består av 50 nyanser av beige, men Whitney visste vad ton i ton handlade om redan år 2000. Såklart var det inte beige sångerskan bar när hon hämtade hem priset som Best Female R&B Vocal Performance på Grammisgalan, utan rosa. Klänning, skor, päls – ja, allt gick i den rosa färgskalan.

Whitney Houston

Hon lyfte andra kvinnor

Whitney Houston levde inte ett lätt liv, det framkom framförallt i dokumentärfilmen Whitney. Men trots att hon själv inte alltid hade det lätt, var hon duktig på att lyfta och stärka andra kvinnor, speciellt kollegan Mariah Carey. Tillsammans gjorde stjärnorna låten When You Believe, men fick också möjligheten att dela ut priser och göra en del framträdanden tillsammans.

Annons
Mariah Carey och Whitney Houston

Det här med att det skulle vara stelt att komma till en gala i samma klänning som någon? Det struntade Whitney och Mariah fullständigt i, och duon gjorde gång på gång en rolig grej över att media ville framställa dem som konkurrenter.

Mariah Varey och Whitney Houston delar ut pris

Foto: TT

Annons