Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Weekday släpper nya badkläder – gjorda av återvunnet avfall

16 apr, 2017 
Weekday släpper en ny badkollektion till sommaren och den här gången är de färgglada plaggen gjorda av återvunnet avfall.
Annons

Modekedjan Weekdays nya badklädskollektion är märkets första som gjorts helt i återvunnet material. Det är återvunnen polyamid och polyester som har använts i produktionen och designen har inspirerats av storstadsturismen.

Polyester- och polyamidavfall kommer främst från PET-flaskor respektive från blandade avfallsprodukter som gamla fiskenät och mattor. I stället för att massorna ska sluta som avfall tas de till vara och återanvänds, vilket i sin tur är en process som använder betydligt mindre energi än det krävs vid klädproduktion av nya material.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Det känns väldigt bra att ha möjligheten att ge våra kunder en kollektion som både ser bra ut och är skapad med så lite miljöpåverkan som möjligt, säger Louise Lasson, Creative Director på Weekday i ett pressmeddelande.

De minimalistiska badkläderna har sportiga detaljer i form av band, fin-ribbat material och höga halsringar. Badkläderna är perfekta för att mixa och matcha och modellerna kommer i flera olika färger och mönster. Kollektionen för kvinnor innehåller både baddräkter, bikinis och simtoppar. För män lanseras simshorts i flera olika färger.

Annons

Badkollektionen släpps dessutom tillsammans med en accessoarkollektion som bland annat innehåller handdukar, midjeväskor och ryggsäckar inspirerade av ”turist looken”. Kollektionen lanseras lagom till sommaren i mitten av maj.

Tjuvkika på damkollektionen i bildspelet nedan!

Annons