Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Weekday goes Way Out West med ekologisk festivalkollektion

07 aug, 2014 
AvJohanna Andersson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Puff

Liksom förra året är Weekday officiell modepartner för musikfestivalen Way Out West som äger rum den 7–9 augusti i Göteborg (den här veckan alltså). Liksom tidigare år är det en grön festival (ekologiskt, vegetariskt m.m.) med stort fokus på miljö och hållbarhet. I år kommer Weekday att finnas på området med ett dubbelt så stort hus, en bredare festivalkollektion och en förhoppning om att göra skillnad. Festivalkollektionen kommer dessutom att innehålla ett exklusivt print skapat av de coola tjejerna i Icona Pop (!). I huset utlovas full aktivitet, och artister som Jonathan Johansson, Little Jinder, Simian Ghost och Sibille Attar kommer att finnas på plats under dagarna för att skapa feststämning med sin musik. Så mycket att se fram emot, och då har vi bara skrapat på ytan.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

ELLEs Johanna Andersson tar ett snack med Karin Hagman, pressansvarig på Weekday, för att ta reda på allt om kedjans miljötänk och festivalmedverkan. Go green, go Weekday, go Way Out West. Vi ses där!

av JOHANNA ANDERSSON

140515_WEK_02_0189

Looks ur Weekdays ekologiska festivalkollektion.

 

Vad innebär ekologiskt festivalmode?

– I huset kommer Weekday i samarbete med Way Out West att sälja ”all officiell merchendise”, samt erbjuda möjligheten att screentrycka plagg. 2013 blev de screentryckta plaggen en succé, därför har Weekday i år fokuserat på att göra den delen av aktiveringen ännu större och bättre, med fler prints och en större variation av ekologiska material. Weekday strävar efter att göra skillnad genom sin medverkan, därför används material som 100 procent ekologisk bomull, återvunnen polyester och miljövänlig färg som är helt fri från PVC, phthalates och formaldehyde. Vi är stolta över att vara en del av en miljövänlig festival.

Annons

(Alla kläder som säljs och används av funktionärer på Way Out West är gjorda av ekologiskt material – bomull som odlats utan bekämpningsmedel eller konstgödning.)

Hur är festivalkollektionen framtagen?

– Alla i den kreativa gruppen, tillsammans med Weekdays printdesigner Annika Berger, har varit med och tagit fram kollektionen. Varje print har en koppling och referens till festival.

Hur har man säkerställt att den är helt ekologiskt?

 Inom produktion har vi mycket restriktiva krav på kemikalieinnehåll för våra leverantörer och all ekologiskt odlad bomull kräver alltid cerifikat.

”All organic cotton used for H&M products has been independently certified by accredited certification bodies such as Control Union and IMO according to the relevant Textile Exchange standards and is verified by a transaction certificate (TC).”

Hur jobbar Weekday med miljö och hållbarhet i sina ordinarie kollektioner?

Annons

– Det är något vi aktivt jobbar med och som vi ständigt vill bli bättre på, det vill säga att öka andelen hållbara material i våra kollektioner. Om man som konsument vill återvinna har vi I:CO i våra butiker (se mer info här). Från I:Collect har vi precis tagit fram våra två första plagg, jeansmodellerna Tuesday mint blue och Tuesday image blue, som producerats av återvunnet tyg från de plagg som lämnas in i våra butiker. Det känns jätteroligt att få fram, då det är det mest miljövänliga alternativet.

Hur har ni arbetat med Icona Pop för att ta fram ert exklusiva festivalprint?

– Först och främst gillar vi Icona Pop väldigt mycket, både deras musik och stil. Vi kontaktade Icona Pop och gav dem fria händer för egen tolkning av just deras print-bidrag. På Weekday.com kan man just nu läsa ett style portrait som gjorts med dem, (klicka här).

Varför är Weekday och Way Out West en sådan bra matchning?

Annons

– Vi har liknande målgrupp och musikintresse vilket ger mervärde. Både WOW och Weekday har en grundprodukt men gillar att erbjuda kunden och besökaren något extra. Way Out West är en grön festival vars arbete ligger i framkant, och Weekday tycker det är roligt att kunna vara med och bidra till det ”gröna”.

 

* Obs! Du vet väl att du kan hämta ut ditt festivalarmband på Weekday (Götgatan – Stockholm och Kungsgatan – Göteborg). Du som bär ett Way Out West-armband får dessutom 25% rabatt i alla WEEKDAY-butiker från den dagen du hämtar armbandet till festivalens sista dag. När festivalen är slut gäller 10% rabatt så länge du fortsätter att bära det!

140515_WEK_06_0150
140515_WEK_07_0092v

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons