Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Virginie Viard blir Karl Lagerfelds efterträdare på Chanel

20 feb, 2019 
AvJenny Fredriksson
Virgine Viard tar över efter Karl Lagerfeld
Redan innan Karl Lagerfelds bortgång spekulerades det i vem som skulle bli hans efterträdare. Modehöjdarnamn som Heidi Slimane, Phoebe Philo och Alber Elbaz har varit uppe på tapeten – på onsdagskvällen tillkännagav det franska modehuset vem det blev.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Igår kväll släppte Chanel nyheten om vem som tar över efter Karl Lagerfeld. Det franska modehuset tillsätter Karl Lagerfelds högra hand och medarbetare sedan många år – Virginie Viard.

Virginie Viard har haft rollen som fashion studio director på Chanel och har jobbat med Karl Lagerfeld sedan 80-talet. I Netflix-dokumentären 7 days out där man får följa arbetet bakom en av Chanels haute couture-visningar, säger Karl att ”Virginie är den vikigaste personen, inte bara för mig, utan för för ateljén. Hon är min högra hand och om vi inte träffas så talar vi i telefon hela tiden.”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hon tar över efter Karl Lagerfeld

Chanels ägare, familjen Wertheimer, säger i ett uttalande att Virginie har fått det ärofyllda uppdraget att leda det kreativa arbetet så att ”arvet efter Coco Chanel och Karl Lagerfeld lever vidare.”

Foto: TT, Netflix

Läs mer:

Modeskaparen Karl Lagerfeld är död – se hans mest minnesvärda looks

Karl Lagerfelds 10 mest magiska visningar för Chanel

ELLEs chefredaktör: ”Karl Lagerfeld fångade alltid ens modehjärta”

Annons