Viktor & Rolf teamar upp med Zalando – för att skapa hållbart mode

Viktor & Rolf teamar upp med Zalando – för att skapa hållbart mode

Modeskaparna Viktor & Rolf teamar upp med modeplattformen Zalando för att lansera sin kollektion RE:CYCLE för våren/sommaren 2018. Damkollektionen med 17 plagg bärs av belgiska modellen Hanne Gaby Odiele. Den begränsade upplagan är omsorgsfullt skapad med återvunna material och kommer att säljas exklusivt på Zalando från den 1 februari 2018.
12 januari, 2018

Viktor & Rolf x Zalando RE:CYCLE har skapats med begreppet hållbar stil i fokus, och är en naturlig utveckling från Viktor & Rolfs senaste haute couture-kollektioner. För den här kollektionen har Viktor & Rolf omsorgsfullt omarbetat överblivna tyger från Zalando till något nytt och konstnärligt. Varje plagg i kollektionen är skapad med applikationer gjorda av återvunna material.

– För oss har haute couture alltid varit ett laboratorium för experiment. I våra tidigare haute couture-kollektioner har vi utforskat kreativa återvinningsmetoder – nya, konstnärliga sätt att återanvända element från det förflutna för att skapa något nytt. Vi vävde till exempel in tyger från vårt eget 20-åriga arkiv i nya material och volymer, och delar av existerande cocktail- och aftonkläder från 1900-talet sattes samman på ett nytt, surrealistiskt sätt för att skapa nya, oväntade former. Med vårt kommande samarbete med Zalando är vi glada över att kunna föra fram den här andan av hållbart mode på ett djärvt och tillgängligt sätt genom att andas nytt liv i bortglömda plagg, säger Viktor & Rolf själva om samarbetet.

Foto Viktor & Rolf x Zalando