Veronica Maggio – om nya skivan, inspiration och favoritplatserna i världen

07 januari, 2014

Efter 2011 års succéskiva Satan i gatan släpper Veronica Maggio nu uppföljaren Handen i fickan fast jag bryr mig – ett album som den 32-åriga sångerskan säger låter precis som det heter!

– Det är ganska ruffigt och stökigt men är gjort med väldigt mycket omsorg och eftertanke. Skivtiteln beskriver just det: att vilja se hård och obrydd ut samtidigt som man känner något helt annat.

Vad inspirerar dig?

– Musikaliskt är det väldigt spretigt men jag lyssnar väldigt mycket på texter. Jag blir väldigt inspirerad varje gång som jag hör en text som på ett annorlunda sätt berättar något man hört tusen gånger förut. Stilmässigt brukar jag bli besatt av olika saker i perioder. Förra skivan snöade jag helt in på Debbie Harry. Den här gången var det en fantastisk fotobok med bilder från USA som jag snubblade över och inte kunde sluta titta i.

Första singeln heter Sergels torg – vilka är dina favoritplatser i världen?

– Det handlar så mycket om vad man behöver för stunden. Min lille son Bosse gör att jag reser på ett annat sätt nu. När han har kul har jag kul. Jag är dock ganska ombytlig och rastlös och vill åka till nya ställen varje gång. Jag gillar både storstäder och att bo i en stuga i skogen!

av KRISTIN LUNDELL