ELLE möter designerna bakom Christina Christersdotter

29 oktober, 2012

Efter några säsonger av signatursmycken och avancerade skoklackar står väskan åter i fokus. Färgstyrka, rika material och funktionell lyx – ELLE har träffat fem väskdesignande nykomlingar och idag har turen kommit till Christina de Mercado och Anna Ellingsen.

av ERIKA VALLIN foto MARTIN VALLIN, MARCO GLAVIANO M FL

En före detta modestudent från anrika Parsons i New York och en proffsryttare från England – Christina de Mercado och Anna Ellingsen Barron är den ganska otippade designduon bakom det nystartade svenska väskmärket Christina Christersdotter.

– Vi vill skapa en väska som är lika snygg och genomtänkt på utsidan som insidan. Den första kollektionen är ett smakprov av vad som komma skall. Den första kollektionen är liten men väl genomtänkt och visar vad vi står för.

Vilka är era modehjältar?

– Lanvins chefdsesigner Alber Elbaz för hans konstanta, moderna känsla och tolkning av Jeanne Lanvin. Karl Lagerfeld för att han är ett skapande geni som tycks leva med ett evigt flöde av kreativitet och produktivitet, utan att duplicera sin stil i alla de projekt han är involverad i.

Vad ser ni mest fram emot just nu?

– Vi ser alltid fram emot våra gemensamma resor till Florens där våra fabriker och garverier ligger. Det är inte bara produktiva resor utan även inspirerande. Florens är fyllt av underbart vacker arkitektur, historia, kultur och god mat. Och på Lineapellemässan i Bologna inspirationsfrossar vi i nya färger och skinn till kommande kollektioner. Det ska bli riktigt kul!

Vem skulle ni helst se med en CC-väska?

– Gärna Liv Tyler, Sofia Coppola och Olivia Palermo.

Christina de Mercado och Anna Ellingsen

Ålder: Båda 37 år

Gör: Designer bakom väskmärket Christina Christersdotter

Bor: Lidingö, Stockholm