Vårmode 2021 från New York Fashion Week – som vi gärna väntar på

vårmode 2021 New York Fashion Week

New York Fashion Week är över och vi summerar det bästa från den digitala modeveckan. Här är vårkollektionerna du bör hålla koll på och som vi längtar efter!
22 september, 2020
VÅRMODE 2021 FRÅN NEW YORK FASHION WEEK
Slå på ljud

Modebranschen har precis lämnat New York Fashion Week bakom sig. Det vanliga suset från modevisningarna i staden som aldrig sover – har den här säsongen inte existerat. Istället har NYFW SS 2021 pågått lite i skymundan, digitalt. Nya unga modeskapare har den här säsongen istället fått möjlighet att visa fram sin vision av den kommande våren blandat med mer etablerade brands. ELLEs moderedaktör Elina Grothén har samlat några av de bästa vårkollektionerna från New Yorks modevecka 2021.

Läs också: Så ser vårmodet ut 2021 – läs vår stora guide

Håll ett extra öga på de här modeskaparna och deras SS21-kollektionerna framöver:

Khaite SS 2021

Moderedaktörer och stilprofilers favoritmärke Khaite har för vårsäsongen 2021 gått tillbaka till en stramare färgpalett och silhuett. Nästa säsong vill vi se ut precis såhär i spetsiga sandaletter, cut-out klänningar och prickiga överdelar!

Bevza SS 2021

Enkla siluetter i en sval chic tidlös känsla har blivit något av Bevezas signum. Ukrainska Svitlana Bevzas fortsätter med skräddarsydda kortsettklänningar, tunikor med synliga sömmar, stickade toppar och lösa passformer. En perfekt match med Skandinavien!

C+Plus Series SS 2021

Asymmetri och lekfulla draperier lyfts fram med en urban och modern känsla. C+Plus Series grundades 2018 och vi räknar med att se ännu mer av märket framöver. Vårkollektionen 2021 gör ingen besviken – lack, volym och figursydda kavajer!

Sandy Ling SS 2021

New York-designern Liang startade 2013, inspirerad av mormor i Chinatown fortsätter hon att göra starka kollektioner. För våren 2021 är mixen av feminina klänningar med skräddade nederdelar ett intressant inslag. Även här är cut-outs en stor trend!

Jason Wu SS 2021

Semester i Tulum känns långt borta, men Jason Wus vårkollektion 2021 med långa maxiklänningar i lekfulla färger för tankarna till alla tänkbara semesterparadis.

LRS Studio SS 2021

Märket började som ett experiment. New York-baserade grundaren Raul Solis lämnade efter fyra år på Proenza Shouler för att diversifiera sin desingportfölj. Nu visar han på New York Fashion Week och vårkollektionen 2o21 är stark. Klänningarna är höjdpunkten!

Marina Mascone SS 2021

Systrarna Marina och Francesca Moscone står bakom modemärket Marina Mascone från 2016. Med en mjuk design av exklusiva tyger och med en subtil balans mellan det maskulina och feminina bygger deras vårkollektion 2021 på bärbara plagg med coola snitt.

Self Portrait SS 2021

Han Chong grundade Self Portrait, inspirerad av att skapa kollektioner som är speciella men tillgängliga. Vårmodet 2021 bjuder i vanlig ordning på feminina klänningar perfekta för fest, men bjuder också på cut-outs! och härliga siluetter.

Theophili SS 2021

2016 lanserades Theophili av den jamaicandkfödda, Brooklyn-baserade designern Edvin Thompson. Hans dam- och herrkläder är en hyllning till hans arv och också till den kreativa energin som finns i New York City. Den här säsongen har Thompson fått uppmärksamhet av branschen för hans välutvecklande hantverk och hans coola, personliga synvinkel.

Tibi SS 2021

När designern Amy Smilovic designade sin vårkollektion 2021, skulle varje plagg kunna användas i hennes vardagsrum utan att hon kände sig löjlig! Och så föddes kollektionen som är bärbar med sweatpants, randiga skjortor och en och en annan kostym. Vi längtar till våren 2021!

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

14 plagg som tar colorblocking-trenden till en ny nivå

Här är de viktigaste modetrenderna hösten 2020

Så klär du dig i höst – 9 snackisar från Köpenhamns modevecka