Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Vårens hetaste modetrender 2022 – våra skandinaviska modemärken visar vägen

04 okt, 2021 
ELLEs Fashion Director listar några av de stora trenderna vi kommer att se hos de skandinaviska modemärkena den kommande säsongen – vilken blir din favorit ur vårmodet 2022?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Stand SS22.
Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger utBrand logo
Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger ut
Annons
[email protected]

Silverstänk, småmönstrat och klara färger – så stavas några av säsongens hetaste trender när våra danska som svenska modemärken visar fram sina kollektioner! ELLEs fashion director Elina Grothén har synat vårmodet 2022 och ger dig redan nu en försmak på vad du kan förvänta dig i butikerna i början av nästa år.

Annons

Här listar vi några av de stora trenderna som vi ser hos märken som Stand Studio, By Malene Birger, Ganni mfl. Varsågod, gör dig förbered på vårmodet redan nu!

Läs också: Allt om höstens trender 2021 – stor guide

Vårtrenderna 2022 enligt våra svenska och danska modemärken:

Raben Saloner SS22.
Han Kjobenhavn SS22.
Annons
Baum und Pferdgarten SS22.

1.SilverStänk

Lys upp vintermörkret med säsongens silvermetallic-trend som bara ser ut att bli större och större ju längre in på nästa år vi kommer. Välj en skimrande accessoar, låt hela looken spraka i metallic eller gnistra av paljetter i silvertoner.

Rotate SS22.
Samsøe Samsøe SS22.
Annons
Mother of Pearl SS22.

2. Mönstermani av småmönstrat

Det råder mönstermani från topp till tå av småblommigt och småmönstrat. Modeskapare är överens om att trenden gör allt mycket mer intressantare i vår. Och du kan med fördel bära en hel look i samma mönster!

Annons
Saks Potts SS22.
Stand Studio SS22.
Annons
Baum und pferdgarten SS22.

3. Orange är vårfärgen

Fascinationen för färgen verkar inte ta slut på långa vägar. Vårens trendfärg nummer ett kommer på allt från plagg till accessoarer. En färgklick som sträcker sig från apelsin till persika.Uppfriskande eller hur?

A. Roege Hove SS22.
Ganni SS22.
Annons
Remain SS22.

4.Nät-attack

Fisknätstrenden som rått de senaste säsongerna utvecklas i vår till en enkel strömning. Bär något i nät, helst i svart. Och voila, festplagget är fixat!

Annons
Mark Kenly Domino Tan SS22.
Holzweiler SS22.
Annons
Samsøe Samsøe SS22.

5. FiskarHatt

Så fort solens strålar tittar fram igen är det dags att ta skydd. I vår är det den lite större fiskarhatten som blir spås bli en grej – när Mark Kenly Domino Tan, Holzweiler och Samsøe Samsøe alla är inne på samma spår!

6. AVslappnad i Skräddat

Stand Studio SS22.
Hope SS22.
Mark Kenly Domino Tan SS22.

Den avslappnade kostymen ser ut att vara här för att stanna (ett tag till iallafall). I vår ligger fokus på nederdelen som gärna får vara aningen större och vidare – tänk några storlekar för stora så är du hemma!

Annons

7. golvad i randigt

By Malene Birger SS22.
House of Dagmar SS22.
Annons
Brøgger SS22.

Låt både längden och randen ta över sommargarderoben våren 2022. Snyggt och dramtiskt på samma gång. By Malene Birger, House of Dagmar och Brøgger visar vägen!

Foto: Imaxtree

Annons