Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Vårens hetaste modetrender 2022 – våra skandinaviska modemärken visar vägen

04 okt, 2021 
ELLEs Fashion Director listar några av de stora trenderna vi kommer att se hos de skandinaviska modemärkena den kommande säsongen – vilken blir din favorit ur vårmodet 2022?
Annons
Stand SS22.
Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger utBrand logo
Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger ut
[email protected]
Annons

Silverstänk, småmönstrat och klara färger – så stavas några av säsongens hetaste trender när våra danska som svenska modemärken visar fram sina kollektioner! ELLEs fashion director Elina Grothén har synat vårmodet 2022 och ger dig redan nu en försmak på vad du kan förvänta dig i butikerna i början av nästa år.

Här listar vi några av de stora trenderna som vi ser hos märken som Stand Studio, By Malene Birger, Ganni mfl. Varsågod, gör dig förbered på vårmodet redan nu!

Annons

Vårtrenderna 2022 enligt våra svenska och danska modemärken:

Raben Saloner SS22.
Han Kjobenhavn SS22.
Baum und Pferdgarten SS22.
Annons

1.SilverStänk

Lys upp vintermörkret med säsongens silvermetallic-trend som bara ser ut att bli större och större ju längre in på nästa år vi kommer. Välj en skimrande accessoar, låt hela looken spraka i metallic eller gnistra av paljetter i silvertoner.

Rotate SS22.
Samsøe Samsøe SS22.
Mother of Pearl SS22.
Annons

2. Mönstermani av småmönstrat

Det råder mönstermani från topp till tå av småblommigt och småmönstrat. Modeskapare är överens om att trenden gör allt mycket mer intressantare i vår. Och du kan med fördel bära en hel look i samma mönster!

Saks Potts SS22.
Annons
Stand Studio SS22.
Baum und pferdgarten SS22.

3. Orange är vårfärgen

Fascinationen för färgen verkar inte ta slut på långa vägar. Vårens trendfärg nummer ett kommer på allt från plagg till accessoarer. En färgklick som sträcker sig från apelsin till persika.Uppfriskande eller hur?

Annons
A. Roege Hove SS22.
Ganni SS22.
Remain SS22.

4.Nät-attack

Fisknätstrenden som rått de senaste säsongerna utvecklas i vår till en enkel strömning. Bär något i nät, helst i svart. Och voila, festplagget är fixat!

Annons
Mark Kenly Domino Tan SS22.
Holzweiler SS22.
Samsøe Samsøe SS22.
Annons

5. FiskarHatt

Så fort solens strålar tittar fram igen är det dags att ta skydd. I vår är det den lite större fiskarhatten som blir spås bli en grej – när Mark Kenly Domino Tan, Holzweiler och Samsøe Samsøe alla är inne på samma spår!

6. AVslappnad i Skräddat

Stand Studio SS22.
Hope SS22.
Mark Kenly Domino Tan SS22.

Den avslappnade kostymen ser ut att vara här för att stanna (ett tag till iallafall). I vår ligger fokus på nederdelen som gärna får vara aningen större och vidare – tänk några storlekar för stora så är du hemma!

Annons

7. golvad i randigt

By Malene Birger SS22.
House of Dagmar SS22.
Brøgger SS22.
Annons

Låt både längden och randen ta över sommargarderoben våren 2022. Snyggt och dramtiskt på samma gång. By Malene Birger, House of Dagmar och Brøgger visar vägen!

Foto: Imaxtree

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons