ANNONSSAMARBETE MED GEORG JENSEN

Vardagslyx med smycken – modeprofilernas bästa stilknep

12 apr, 2021 
Under det senaste året när vi tillbringat mycket tid hemma har de dagliga rutinerna som ger oss mening, lugn och energi i vardagen blivit viktigare än någonsin. Det är ofta de små stunderna som kan få en vanlig arbetsdag att kännas speciell, från kvalitetstid i köket med familjen till den där halvtimmen man har för sig själv innan resten av världen vaknar.

För att fira lanseringen av den nya kollektionen Moonlight Grapes från ikoniska Georg Jensen bad vi tre modeprofiler dela med sig av sina bästa dagliga ritualer och berätta hur de använder smycken för att ge lyx åt vardagen.

Trine Kjaer: “jag känner mig nästan naken om jag inte har några smycken"

Trine Kjaer bor i Köpenhamn och är modestylist, kreativ konsult och influencer. Hon är grundare av det veganska hårvårdsmärket Trine’s Wardrobe.

Trine matchar gärna sina smycken till allt från en enkel t-shirt till klänning.

Om att skapa effekter med smycken…

– Jag älskar att klä upp mig, och nuförtiden fokuserar jag på accessoarerna – som att till exempel sätta på mig ett vackert halsband och läppstift för lördagsmiddagen. Jag älskar de lekfulla och oväntade formerna i Georg Jensens Moonlight Grapes-kollektion. De står ut, men är fortfarande klassiska och passar till allt från en enkel grå t-shirt till en vacker klänning.

Om att prioritera stunder med familjen…

– Nuförtiden tillbringar vi de flesta kvällar hemma – jag, min man och våra två barn. Vid middagen får vi tid för umgänge och återhämtning. När vi lagt barnen har jag och min man ett par timmar när vi tar ett glas vin och pratar, eller bara tittar på en film. Vi försöker att inte jobba under vår barnfria tid. Många jobbar till sent på kvällen, men vi försöker att prioritera varandra en stund vare kväll.

Om glädjen i att laga mat…

– För mig är matlagning en form av meditation – jag njuter verkligen av det. En sak som jag verkligen gillar är att man börjar med ett tomt köksbord och inom en halvtimme har man skålar fulla med mat. Vi prioriterar att göra en hemlagad middag varje kväll, även om det kan vara stressigt att laga mat med två små barn.

Monikh Dale: "Mina kläder och smycken berättar för andra hur jag känner mig just den dagen"

Monikh Dale är stylist, skribent och influencer från London.

Från vänster: Armband Moonlight Grapes från Georg Jensen, 4 250 kr. Rumsspray Baies från Diptyque, 590 kr. Armring Moonlight Grapes från Georg Jensen, 5 650 kr. Kimono Peignoir Floral Silk från Bernadette Antwerp, 10 050 kr.

Monikh ser smycken som en uniform.

Om hur smycken sätter stilen…

– Mina smycken blir nästan som en uniform, en permanent del av min stil. Jag älskar känslan och de runda formerna i Georg Jensens Moonlight Grapes-kollektion. Det finns något väldigt terapeutiskt i formerna och jag har många gånger kommit på mig själv med att leka med armbandet när jag försjunkit i tankar. Det är den sortens smycken som du kan använda ofta, som en slags vardagslyx.

Om hemmet som tillflyktsort…

– Vårt hem är vårt tempel. Vi har lagt det senaste året på att få till en riktig ’zen vibe’, där vi känner och trygga och avslappnade. De bästa dagarna är när solen skiner och vi kan ha alla dörrar öppna och se olivträden genom de tunna gardinerna som blåser i vinden.

Om att uttrycka sig genom sin outfit…

– Mina kläder och smycken berättar för andra hur jag känner mig just den dagen – mitt utseende reflekterar mitt humör. Min stil är superenkel: jag älskar naturfärger och linne, basplagg som är snygga och tidlösa. Sedan använder jag smycken för att klä upp min stil, och ta den till nästa nivå.

Från vänster: Moonlight Grapes örhängen, 32 000 kr, Moonlight Grapes halsband med hänge, 39 000 kr, Moonlight Grapes halsband med hänge, 3 250 kr, Moonlight Grapes halsband, 135 000 kr, Moonlight Grapes armring, 5 650 kr, allt från Georg Jensen.

Thora Valdimarsdottir: "De smycken som jag fått i present av nära och kära ger mig ett band till dem"

Köpenhamnsbaserade Thora Valdimarsdottir är stylist och kreativ konsult samt medgrundare och kreativ chef för det danska klädmärket Rotate Birger Christensen.

Från vänster: Halsband Moonlight Grapes från Georg Jensen, 39 000 kr. Tröja Iris crewneck från Rotate Birger Christensen, ca 1 370 kr och Mimi sweatpants , ca 1 080 kr. Magical Elf-Cup från Kirsuberjatréð, ca 390 kr. Örhängen Moonlight Grapes från Georg Jensen, 32 000 kr. Deep Hydrating Face Mask från Dr. Barbara Sturm, ca 1 280 kr (7 masker).

Om att ta vara på dagen…

Thora har gärna många olika ringar och guldhalsband för att komplettera sin sportiga outfit.

– Jag försöker gå upp tillräckligt tidigt för att kunna ta en halvtimme för mig själv och dricka kaffe, titta ut genom fönstret och förbereda mig för dagen. Jag har märkt att en lugn start på morgonen gör hela dagen bättre. Det bästa är helgerna, när jag faktiskt har tid för kaffe, en löprunda, en ordentlig frukost och en biltur ut på landet för att få lite frisk luft.

Om hur smycken lyfter helgens outfit…

– På helgen brukar jag ha träningskläder eller leggings, så det är faktiskt accessoarerna som hamnar i centrum. Jag brukar antingen ha många olika ringar tillsammans eller flera guldhalsband i olika längder för att komplettera min sportiga outfit. Jag älskar att smyckena gör min outfit personlig.

Om att mode är mer än bara ett jobb…

– Vad jag har på mig är väldigt viktigt för mig. När jag var liten hade jag alltid en väldigt tydlig uppfattning om vad jag gillade och vad som var bekvämt, och det var omöjligt att få mig att ha på mig någonting som jag inte ville ha. Så det faktum att jag fortfarande känner så har inget att göra med att jag jobbar med mode – jag har alltid varit sådan. Jag går ofta runt och funderar på hur jag skulle kunna kombinera olika plagg och vad som är snyggt. Sedan provar jag kläderna för att se om jag gillar det och känner mig bekväm.

Innehåller annonslänkar