Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Välkända varumärkets nya val: svenska Sofi Fahrman

23 mar, 2017 
AvJohanna Lejon
Sofi Fahrman är aktuell med ett nytt designsamarbete. Nu jobbar hon med italienska Superga.
Annons

Det kända italienska skovarumärket Superga har funnits på marknaden i över 100 år och har länge varit en stor favorit på kändisfötter världen över. Flera välkända ansikten är talespersoner för varumärket, såsom modellerna Suki Waterhouse och inom kort även Pyper America.

Superga har också designsamarbetet med ett flertal välkända fashionikoner, som Alexa Chung, The Row, Chiara Ferragni, Rita Ora och på senare tid norska Celine Aagaard och danska Pernille Teisbaek.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Det senaste designsamarbetet som nu avslöjas är med en av Sveriges största mode- och livsstilsprofiler: Sofi Fahrman. Elle.se fick en pratstund med Sofi om samarbetet.

– Det är en ära att ta över stafettpinnen från Alexa Chung, Rita Ora och Pernille Teisbeak som tidigare signerat Superga. Nu är det min tur att sätta min prägel på denna ikoniska sko och jag har tagit inspiration från södra Frankrike där jag tillbringar mina somrar.

Annons

Hur kom det sig att ni jobbar ihop?

– Jag tackade ja, simple as that. Vissa samarbeten känns solklara och behöver noll betänketid.

Hur har ni arbetat, hur har processen gått till?

– Jag började skissa förra våren, letade referenser runt omkring mig i St Tropez. Det landade i ett tryck som är taget från solblekta strandhandukar och madrasser på Le Club 55. Kampanjbilderna är plåtade i mitt sommarhus och nu ett år senare så finns äntligen mina drömsneakers i butik.

Annons

Hur matchar du dina Superga?

– Tillsammans med vita krispiga plagg, denim och ett stort leende. Och med ett isat glas rosé i handen så klart!

Vad har du för relation till märket?

– Jag har sparkat vårgrus i dessa vita snyggingar flera år i rad.

Hur många Superga har du själv där hemma?

Annons

– Matchande vita till både mig och min dotter Lily och så Pernilles samarbete. Så tillsammans med mina så står 4 par i hallen.

Vad gör du i vår och sommar?

– Njuter av livet, jobbar på med min app LoR, lanserar en mamma-dotter kollektion med Ellos och samlar på nya fräknar och minnen.

Du gör en podd också, Trettio Plus Trevar, berätta lite om den!

– Podden gör jag tillsammans med två genier, Tove och Klara. Så otroligt stolt över vad vi lyckats med på så kort tid. Ca 900 000 nedladdningar på bara 6 vecko har det blivitr! Podden har verkligen blivit veckans energiboost för mig.

Foto Superga x Sofi Farhman

Annons