Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Nya tjänsten Gemme Collective låter dig hyra designerplagg och accessoarer

07 feb, 2020 
Gemme är ett nytt uthyrningskoncept med designmärken
Från och med den 12 februari 2020 kan du hyra designerplagg och accessoarer från det svenska uthyrningskonceptet Gemme, som lanserar ett ”Airbnb för mode".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att hyra kläder är det absolut hetaste just nu! I takt med att efterfrågan på hållbart mode ökar, öppnar det också upp fler och fler hållbara-alternativ – senast i raden är att erbjuda uthyrning av plagg och accessoarer. Speciellt intressant blir det också när det är designplagg och accessoarer som är tillgängliga för uthyrning. Nu går det nämligen att få tag på de där drömplaggen som du kanske annars inte haft råd med eller ens hunnit få tag på innan de sålt slut.

Pouch från Bottega Veneta.

Gemme Collective – ett nytt uthyrningskoncept

Nu lanseras den svenska plattformen Gemme som ska möta en önskan om variation, hållbarhet och prisvärdhet. Medlemmar i Gemme kommer att kunna ta del av ett brett utbud av kläder och accessoarer från bland annat internationella varumärken som Bottega Veneta, Balenciaga, Prada och The Row, som från skandinaviska Totême, Rotate och Acne Studios. Den digitala plattformen öppnar upp möjligheten för personer med en välinvesterad garderob att hyra ut kläder, skor, väskor och accessoarer – utan att sälja dem. I uthyrningskonceptet är det användarna själva som äger plaggen, lägga upp annonser och sätter priserna.

Annons

– Vår vision är att skapa ett Airbnb för mode där fashionistas kan dela garderober med varandra. Genom att införa delningsekonomi i mode kan vi fokusera på att ta hand om vad som redan finns ute på marknaden, säger Emelie Gustafsson Maistedt, grundare av Gemme.

Gemme kommer att verka som en mellanhand för betalning och försäkring av plaggen.

Chanelväska

Chanel, Bottega Veneta och Balenciaga – se delar av uthyrningsurvalet här:

Toteme-stövlar

Klassisk modell från Chanel.

Annons
Baleciaga-pumps

Höstens it-boots från Totême.

Ascot-bag, The Row

Pumps från Balenciaga.

Bottega Veneta-pumps

The Rows tidlösa klassiker Ascot-bag.

Pumps från Bottega Veneta.

LÄS MER: 

Hyra kläder: Vi listar butikerna för vardag och fest 

Redesign och hållbart mode är hetare än någonsin

De anammar trenden och omvandlar plast i havet till mode

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons