Used-A-Porter: En svensk sajt för vintage och second hand

06 mar, 2015 
AvHelena Wiklund
Annons

Net-A-Porter har fått konkurrens av en sajt som både är plånboksvänlig och miljömedveten. Den nya svenska sajten Used-A-Porter är en marknadsplats för försäljning av vintage och second hand på nätet.

– Used-A-Porters idé bygger på tanken om återvinning och återanvändning inom textil. För den som önskar erbjuder vi möjlighet att skänka betalningen för sålda produkter till Plan Sverige och stödja deras arbete för alla barns rätt att gå i skolan, säger Elin Ryer, en av grundarna till sajten.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

På Used-A-Porter kan både privatpersoner och företag handla med märkeskläder, skor och accessoarer för dam, herr och barn.

Men trots att många privatpersoner säljer sina grejer på sajten finns ingen risk för bedrägerier.

Både säljare och köpare skyddas nämligen av en trygghetsgaranti vilket innebär att de aldrig behöver ha kontakt med varandra. Köparen betalar med kontokort innan varan skickas, men Used-A-Porter behåller pengarna tills köpet har gått igenom. Först när säljaren godkänt varan får köparen sina pengar.

Smart, tycker vi på ELLE. Och miljömedvetet!

1Q7B79875

Grundarna Elin Ryer och Stefan Lindström.

Annons