Uniqlo i (snyggt!) samarbete med Carine Roitfeld

22 oktober, 2015

Japanska klädjätten Uniqlo är kända för sitt bassortiment och öppnar nya butiker på löpande band. Nu släpper de en samarbetskollektion med modeikonen Carine Roitfeld. 

Uniqlo benämns ofta som H&M:s nya utmanare med sitt fantastiska basplaggssortiment (vi köper gärna med oss några plagg hem när vi är och shoppar i någon storstad). Deras crewneck-kashmirtröjor och t-shirts är riktiga stapelvaror och nya butiker poppar upp lite överallt i storstäderna världen över.

Nu släpper Uniqlo en kollektion tillsammans med modeikonen Carine Roitfeld. Fransyskan är en global modeikon och redaktör. Hon är före detta mode– och chefredaktör för franska Vogue, grundare och editor in chief av CR Fashion Book, en flitig besökare på modvisningar över hela världen, ett ständigt återkommande inslag i modereportage från modeveckorna och en viktig och känd röst i modebranschen – ja, ni hör, hon sitter op ett CV som minst sagt håller måttet.

Kollektionen för Uniqlo är skapad utifrån viljan ”att ta fram den inre skönheten hos en kvinna”. Vi ser mycket feminina skärningar och klassiska plagg, men i ny tappning och med många personliga detaljer. Roitfeld beskriver tänket kring kollektionen med orden ”confidence is beauty”. ”Keep it simple, make it chic, liberate your beauty, fashion your future, inspire your life”.

I kollektionen hittar du flera av Carines egna signaturplagg som hon gärna bär, som vassa pennkjolar och skräddade kavajer. Detta uppblandat med mer raffiga plagg i lack och spets. Allt för att skapa en skön kontrast, precis som Carines egen stil.

The Carine Roitfeld Collection släpps den 29 oktober och finns att klicka hem på uniqlo.com och för dig som har vägarna förbi Paris finns kollektionen i butik på Uniqlo i Marais och vid Paris Opera. Priserna är ligger på en normal mellannivå och kvalitén är hög. Topparna ligger runt 300 kr och ytterplaggen runt 1000-lappen.

Klicka dig genom bildspelet nedan för att se godbitarna från kollektionen.

Av Kajsa Charliesdotter