Uniqlo släpper nytt samarbete med Alexander Wang

Uniqlos Airism-plagg är till för att svalka ner dig under de varma sommarmånaderna. Alexander Wang ligger bakom den nya kollektionen. Ta en titt på plaggen här!
11 april, 2019

Klädmärket Uniqlo lanserar sitt andra samarbete med Alexander Wang. Denna gång har den välkända designern tagit sig an Uniqlos Airism-produkt. Airism är plagg i snabbtorkande mjukt tyg med anti-odör teknologi.

Många är bekanta med Uniqlos Heat-tech-plagg, som är till för att bära under andra plagg under de kalla månaderna. Tanken med Airism är däremot inte att de ska värma dig – tvärt om. Materialet är framtaget för att kyla ned kroppen och är till för att bäras under andra plagg för att skydda dem. Till exempel kavajer, skjortor eller byxor. Flera av plaggen går även att bära direkt som de är.

Inspiration från kimono-utmaningen

Idén till Airism kommer från att man behövde ett plagg att bära under kimonos, eftersom att de är svåra att tvätta.

Med sin fingertoppskänsla för design och innovation har alexanderwang uppdaterat Uniqlos Airism-segment och skapat sommarens modeplagg i tre helt nya material”, skriver Uniqlo i ett pressmeddelande.

Kollektionen består av allt från bodys i neutrala toner som vitt, beiget och svart till linnen och tights. Den innehåller även klänningar och långärmade tröjor.

Släpps den 11 april i Uniqlos butiker och online.

Se plaggen här

Läs mer:

Nedbrytbara solbrillor och GoT-smink – ELLE listar veckans snackisar

Alexander Wang gör heattechkollektion för Uniqlo

Alexander Wang gör kollektion med Uniqlo – så ser den ut