Artikeln innehåller reklamlänkar

Uniqlo öppnar uteservering lagom till sommaren

Uniqlo öppnar uteservering i samarbete med Matateljén och Swedse.

Uniqlo öppnar lagom till sommaren en uteservering på terrassen mot Kungsträdgården i Stockholm. Detta i samarbete med Matateljén och Swedese.
07 maj, 2019

Den japanska klädkedjan Uniqlo (länk till Uniqlo) fick stor uppmärksamhet när de öppnade sin första butik i Norden i augusti förra året. Butiken ligger på Hamngatan 27 i Stockholm och är 1580 kvadratmeter stor fördelat på fyra våningar.

Den 8 maj öppnar Uniqlo en uteservering på sin terrass mot Kungsträdgården tillsammans med Matateljén och Swedse.

Foodtruck från Matateljén

Matateljén kommer erbjuda enklare lunchrättar via en foodtruck.

Matateljén kommer erbjuda enklare lunchrättar via en foodtruck.

Stockholmsbaserade kvarterskrogen Matateljén kommer via en foodtruck att erbjuda enklare lunchrättar med fokus på matiga mackor, enklare sallader och tilltugg baserade på lokala ingredienser. Klädkedjan och krogen har samarbetat på olika sätt ända sedan öppningen förra året. Henrik Sauer, grundare och kock på Matateljén, var till exempel ett av ansiktena utåt för Uniqlos lokala lanseringskampanj ”Where To Next”.

Möbler från Swedse

Möblerna på uteserveringen kommer från Swedse.

Möblerna på uteserveringen kommer från Swedse.

Möbelföretaget Swedse står för allt möblemang på uteserveringen. Deras vision är att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. I anslutning till terrassen kommer besökare även ha möjlighet att beställa Swedeses möbler via en digital installation i Uniqlos butik.

Events och aktiviteter

För att fira öppningen av terrassen den 8 maj kommer Uniqlo att anordna en rad events och aktiviteter i och kring Kungsträdgården. Den japanska trumspelaren Mika Takehera, som bland annat spelat på Polarpriset, kommer att uppträda vid flera tillfällen under dagen. Den japanska tespecialisten Yuko Ono serverar japanskt te och Kafé Koya bjuder på dessertprovning med körsbärssmak. Alla som handlar för minst 650 kr har även möjlighet att spela på ett japanskt lyckohjuk, där alla som deltar är garanterade en vinst.

Uniqlos sommarterrass kommer vara öppen mellan klockan 11-18 varje dag mellan den 8 maj och slutet av augusti. Menyn kan komma att variera baserat på tillgängligheten av olika råvaror.

Läs också:

Se bilderna från öppningseventet på Uniqlo

Guide: 18 av Stockholms bästa uteserveringar