Uniqlo öppnar sin andra butik i Stockholm

Uniqlo öppnar ny butik i Stockholm hösten 2020.

Uniqlo expanderar. Hösten 2020 öppnar det japanska klädmärket upp dörrarna till deras andra butik i Sverige.
29 april, 2020

 

Det var i augusti 2018 som Uniqlo öppnade sin första svenska butik intill Kungsträdgården i Stockholm. Nu meddelar den japanska klädjätten att de expanderar. Under hösten 2020, alltså två år efter lanseringen i landet, slår de upp portarna till en andra butik i Sverige.

Även den nya butiken ska ligga i Stockholm och platsen är Westfield Mall of Scandinavia. Butiken kommer att erbjuda företagets lifewear-avdelningar för kvinnor, män, barn och nyfödda.

Uniqlo öppnar ny butik i Stockholm

Ungefär två år efter att Uniqlos första svenska butik öppnade slår de nu upp portarna till en andra butik i Sverige.

– Sverige är ett inspirerande land som ligger i framkant gällande innovation, hållbarhet och design, vilka är områden som går i linje med vår filosofi på Uniqlo. Vi är glada att kunna öppna en ny butik i Westfield Mall of Scandinavia två år efter vår lyckade etablering på den svenska marknaden. Vi ser fram emot att erbjuda vårt unika LifeWear-koncept på en sådan spännande och samtida lifestyle destination, säger Mikiya Kurosu, COO på Uniqlo i Sverige och Danmark.

Fokus på vardagsplagg

Uniqlos vision har sedan de öppnade sin första butik i Japan 1984 varit att erbjuda kläder som är skapade för att göra vardagen bättre. Med konceptet lifewear vill de erbjuda innovativa plagg av hög kvalitet som är universella i sin design och komfort samt skapade för alla. Ett koncept som kommit att bli uppskattat bland svenska konsumenter. Idag har de 2 200 butiker fördelade på 25 globala marknader och nya butiken i Sverige blir en del av företagets planderade expansion i Europa.

Den nya butiken öppnar fredagen den 28 augusti 2020.

Foto: Uniqlo

LÄS MER:

Nu släpps Uniqlos nya kollektion med JW Anderson

Uniqlo öppnar uteservering lagom till sommaren

H&M har släppt sommarkollektion med lyxigt pyjamasmärke