Uniqlo klär svenska truppen under OS i Tokyo – så ser kläderna ut

Uniqlo x OS i Tokyo.

Det blir ett OS i Tokyo trots allt och idag får vi ta del av en första look på årets OS-kläder – framtagna av den japanska klädkedjan Uniqlo i nära samarbete med våra svenska atleter. Skrolla för att upptäcka årets kollektion!
19 maj, 2021
Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger ut
1:40

Efter reklamen: Höstmode 2021: Så ser säsongens största trendfärger ut

(1:40)

Slå på ljud

Idag blev det officiellt att Uniqlo gör sin första klädkollektion för de svenska olympiska och paralympiska trupperna. Klädkedjan står som stolt huvudsponsor för de svenska olympiska och paralympiska atleterna inför spelen i Tokyo i sommar och vinter-OS i Beijing 2022 och kan från och med idag presentera en välbyggd samling.

Svenska atleter i Uniqlo OS-kläder.

Svenska atleter i årets OS-kläder av Uniqlo.

Årets kollektion

Årets kollektion är framtagen av Uniqlo tillsammans med atleterna själva och målet med den välkomponerade samlingen är att möjliggöra för de svenska atleterna att leverera sina bästa prestationer någonsin under spelen. Med fokus på hög funktion och komfort presenteras en kollektion som ska se till att atleterna förblir bekväma och snygga under sin vistelse i Tokyo.

– Klimatet i Sverige och Tokyo ar valdigt olika. Insikter fran svenska idrottare som inte ar vana vid Tokyos hoga luftfuktighet hjalper vara olympier att prestera som bast. Vi ar glada over att kunna avsloja de officiella kladerna som vi har utvecklat med Uniqlo sedan vi inledde vart partnerskap. Jag ar overtygad om att vara idrottare kommer att dra enorm nytta av Uniqlos funktionella och bekvama klader under spelen, säger Peter Reinebo, Verksamhetschef pa SOK.

Plagg för tävlingens alla tillfällen

Kollektionen består av ett flertal plagg skapade för tävlingens alla tillfällen. Med allt från plagg för både träning och tävling, uniformer för officiella ceremonier och mer avslappnade loungeplagg för resor och vila. Skrolla ner för att se plaggen som vi ser våra svenska idrottare bära i sommar och vinter!