Ungdom och kreativitet hyllas i Iggyjeans kapselkollektion med Rodebjer

Rodebjer-x-Iggyjeans

Under Stockholm Fashion Weeks andra dag är det dags för ett nytt up-cyclat samarbete mellan Iggyjeans och Rodebjer. Se bilderna på samarbetet här!
26 augusti, 2020
Så bär du säsongens trendigaste jeans – raka modellen
Slå på ljud

 

Ingrid Berg bakom Iggyjeans har sätt sin prägel på Rodebjer-plagg från tidigare kollektioner i nytt up-cyclat samarbete dem emellan. Syftet med plaggen och samarbetet är att både främja hållbar konsumtion och ge nytt liv åt plagg från tidigare kollektioner, men även att ge plats till unga kreatörer och en ny generation. Resultatet är en capsule collection med handmålade plagg som nu lanseras i form av en exklusiv pop-up i flaggskeppsbutiken under Stockholm Fashion Week och finns till försäljning 26-30e augusti.

– Mode handlar om att uppfinna, experimentera, ta risker och ha kul. För mig som ung kreativ är jag stolt över att samarbeta med Carin Rodebjer som har varit en förebild sedan många år och skapa nya och överraskande mönster som inte påverkar planeten. Hon är väldigt modig, snäll och framför allt inspirerande, säger Ingrid Berg grundare och creative director Iggyjeans

Kommer ni ihåg era första par jeans? 

Ingrid: ”Mina första par jeans var min mammas gamla Levi’s 501. Jag minns hur jag tänkte att jag aldrig skulle bära ett par andra jeans efter jag provade dem, det var som att dom var sydda efter min kropp.”

Carin: ”Ja, min systers tighta Gul&Blå jeans. De var supertighta och hade man dem på sig fick man en känsla av att man ägde världen.”

Vad utmärker ett par perfekta jeans?

Ingrid: ”Det viktigaste för mig när det gäller jeans är kvalitet och hållbarhet. Jag älskar Carins jeansmodell Hall, ett par utsvängda jeans som man ser sjukt snygg ut i.”

Carin: ”Bra passform och att de håller länge.”

Hur många jeans äger ni?

Ingrid: ”Jag har ett par stycken som jag har på mig hela tiden men sen har jag ett stort iggyjeans lager med vintage denim.”

Carin: ”Jag äger kanske sju par jeans med det är bara två jag använder återkommande.”

Föredrar du och höst/vintermode eller vår/sommarmode?

Ingrid: ”Vårtiderna lever man upp igen efter mörkret och vill klä sig snyggt efter dom tunga vinter månaderna.”

Carin: ”Jag gillar enkelhet och bekvämlighet när jag klär mig så av den anledning gillar jag sommarmode när man bara kan sätta på sig en fin klänning och ett par sandaler och sen är man klar.”

Vad är det bästa med att bli äldre?

Ingrid: ”Att känna trygghet av sin erfarenhet och förhoppningsvis inte ha samma prestationsångest. Det ser jag fram emot.”

Vad var det bästa med att var ungdom?

Carin: ”Det bästa med att vara ung är all energi och tid man har samt friheten i att inte vara begränsad av för mycket ansvar och erfarenhet. Samtiden och nuet är det man har och drömmarna inför framtiden. Blir man inte skrämd av prestationskrav och oro för framtiden så är det en väldigt rolig och givande tid i ett liv, en perfekt tid att vara modig och drivas av sin vilja och lust.”

Se Rodebjer x IGGYJEANS capsule collection:

Foto: Rodebjer

LÄS MER: 

Stockholm Fashion Week invigdes på Fotografiska – se bilderna från öppningscocktailen 

Stockholm Fashion Week: Följ den digitala modeveckan här!

Kronprinsessan Victoria inviger Stockholm Fashion Week i svensk design