Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Färgstark tweed på Manchesters gator när Chanel bjöd på Métier d´Art-visning

08 dec, 2023 
Chanel Métier d´Art-visning i Manchester.
En ny Métier d´Art-visning signerad det franska modehuset Chanel har ägt rum – denna gång på öppen gata i ett regnigt Manchester. ELLE tar dig genom visningen!
Annons

En ny Métier d´Art-visning signerad det franska modehuset Chanel har ägt rum – givetvis på storslaget vis! Denna gång var det engelska staden Manchester med sin starka musikhistoria som stod i modehusets blickfång.

Kvinnorna som revolutionerat modehistorienBrand logo
Kvinnorna som revolutionerat modehistorienNorr om Manchester, lagom till skymning och ett lätt duggregn fylldes den öppna gatan Thomas Street med färg, fjädrar och framförallt tweed. Som en skarp kontrast till regnet och den mörka skymningen bjöd huset på en extra färgstark kollektion. Poppiga färger som äppelgrön och himmelsblå mixades med rostiga nyanser av laxrosa, pumpa, rött och senapsgul. Färger som flörtar med 60-talet och detaljer som fångar känslan av musik och kvinnlighet.

Annons
Chanel visning i Manchester

Färgstark tweed – en central roll i kollektionen

– Tweed är en central punkt i denna kollektion. Jag tänkte mycket på Gabrielle Chanel, men jag istället för att återskapa hennes typiska look när hon bar Duke of Westminsters jackor drog jag inspiration från den Coco som förde färg till sin tweed. Jag adderade en livlig pch poppig anda till dem i denna kollektion, säger modehusets chefsdesigner Virginie Viard när hon berättar om inspirationen.

Tweed i fokus hos Chanel.
Annons
Chanel broderier

Förutom den färgstarka tweeden som är en av modehusets starka signaturer genomsyras kollektionen av husets koder samtidigt som typiska drag av Storbritannien finns med. Föreställ dig allt från bermudasshorts, minikjolar med kilar, rockklänningar och omlottkjolar där snitten är åtsittande och låga midjan är i fokus. Signaturplaggen i kollektionen har smyckats med detaljer som fjädrar, kedjor och givetvis ett broderiarbete med precision. Ett broderiarbete som även fångar den livliga och poppiga andan eftersom roliga inslag som tekannor, vinylskivor och bedårande blommor finns broderade på plagg i kollektionen. En sann kärlekshistoria signerad Chanel och Storbritannien!

Annons

Chanel Métier d´Art 2023/24 – inspireras av visningen

Turkos look chanel
svart gnistrande klänning chanel
rutig look chanel
grön look chanel
Annons
look med bikerjacka chanel
lila look chanel
look med fjädrar chanel
rutig kavaj chanel
feminin skinnlook chanel
Annons
lila tweeed från Chanel visning
Annons
Annons
Annons
Annons