Tvillingarna Lejonhjärtas dagbok från Paris: En dag med Chanel

26 okt, 2022 
Tvillingarna Lejonhjärtas dagbok: En dag i Paris med Chanelm
Systrarna Elizabeth och Victoria Lejonhjärta tillbringade en dag i Paris med modehuset Chanel. Häng med på höjdpunkterna från dagen – där allt från visningen av vår- och sommarkollektionen 2023 till ateljébesök och en rundtur i Madmoiselle Chanels mytomspunna lägenhet stod på schemat.
Annons

Modeveckan i Paris sista dag avslutades i vanlig ordning med det franska modehuset Chanel på schemat. Svenska tvillingduon Elizabeth och Victoria Lejonhjärta var på plats för en dag med Chanel där allt från SS23-visningen till ateljébesök stod på agendan. ELLE fick tvillingarnas dag i bilder, häng med på dagens alla höjdpunkter här.

Systrarna Lejonhjärta: En dag med Chanel

Kl 09.00 – prepp inför dagen

Det finns en viss intimitet med att göra sig redo ihop som vi verkligen gillar och imorse fick vi starta dagen med att dela en fin energi tillsammans med make-up-artisten Adiam Habtezion och fotografen Polina Vinogradova i vårt hotellrum.

Tvillingarna Lejonhjärta: En dag med Chanel. Dagens looks redo för dagen.
Annons
Tvillingarna Lejonhjärta: En dag med Chanel. Elizabeth Lejonhjärta.

Kl 10:30 – På plats för visning av Chanel SS23:

Dags för Chanels SS23-visning! Film är en av våra största kärlekar här i livet och inom den franska filmen är epoken ”La Nouvelle Vague” (den franska vågen) en stor favorit. Så det var svårt att inte älska SS23-visningens inspiration, som var den franska filmen LÁnnée Dernière à Marienbad (Förra året på Marienbad) från 1961.

Tvillingarna Lejonhjärta: En dag med Chanel. Front-row på Chanel SS23-visning.

En film av filmressigören Alain Resnais som var en av nyckelpersonerna under den tidsepoken. Som en hyllning till filmen spelades en kortfilm av Inez och Vinoodh upp på en stor skärm som öppning av visningen och därefter fortsatte vackra montage att spelas upp. Vilket gav en filmisk, vacker och dramatisk atmosfär.

Annons

Kollektionen samlade tidlösa och eleganta plagg stylade på ett modernt men roligt sätt, helt klart Chanel och en av våra favoritvisningar hittills. Det var en lockande mix av gammalt möter nytt vilket vi älskade att se.

Tvillingarna Lejonhjärta: En dag med Chanel. SS23-visning.

Pst, hela Chanels SS23-visning ser du här.

Annons

Kl 11:30 – Biblioteket 7L på 7e arrondissement:

Efter visningen gjorde vi ett stopp på 7L, ett bibliotek grundat och kurerat av Karl Lagerfeld år 1999. Vi är båda svaga för bokhandlar och bibliotek så för oss var det väldigt intressant att få titta igenom alla noggrant utvalda verk om fotografi, konst och design. Du hittar biblioteket 7L på Rue de Lille i 7:e arrondissementet.

Tvillingarna Lejonhjärta: En dag med Chanel. Biblioteket 7L.

Kl 12:30 – Lunchpaus på Bonnie:

Dags för lunch med en utsikt! På restaurangen Bonnie som ligger på 10 Rue Agrippa d'Aubigné.

Annons
Tvillingarna Lejonhjärta: En dag med Chanel. Lunch på Bonnie i Paris.

Kl 15:00 – Besök i en av Chanels ateliers, Le 19M:

Efter lunchen besökte vi Le 19M, ett av Chanels världsunika initiativ som samlar sina hantverkare under ett och samma tak, vilket visar Chanels engagemang för hantverk. Här fick vi på nära håll upptäcka ateljéerna bakom skapelserna och fick en inblick i den noggranna omsorg och passion som varje plagg är skapat med.

Tvillingarna Lejonhjärta: En dag med Chanel. I atelien Le 19M.

Det var imponerade att se bevarandet av dessa urgamla tekniker och vi fick till och med testa på att brodera (jag kan inte säga att någon av oss har en hand för det, att säga att det är svårt är en underdrift).

Annons
Tvillingarna Lejonhjärta: En dag med Chanel. Brodering i atelien.

Vi blev verkligen imponerade av precisionen och tålamodet som ligger bakom varje metod!

Tvillingarna Lejonhjärta: En dag med Chanel. Detaljer i atelien Le 19M.

Kl 17:00 – Ett stopp i Madmoiselle Chanels lägenhet på 31 Rue Cambon:

Dagens sista stopp var ett besök i Gabrielle Chanels lägenhet på 31 Rue Cambon, vilket var en av våra absoluta höjdpunkter från resan. Det mytomspunna hemmet är fullt av uttryck och personliga berättelser, vilket plockas upp genom allt från surrealism till art deco. Det var väldigt kul att känna igen modehusets återkommande designsignaturer som kameliablommor och lejon i lägenheten.

Annons
Tvillingarna Lejonhjärta i trappan upp till Madmoiselle Chanels mytomspunna lägenhet på 31 Rue Cambon.
Sofi Fahrmans guide till Paris
Sofi Fahrmans guide till Paris
Annons
Innehåller annonslänkar