Trollbindande tyllmagi på Giambattista Vallis couture–visning

Haut couture-visning med Giambattista, SS19.

Italienska tylldrömmar i alla tänkbara varianter. Se alla looks från Giambattista Vallis hänförande SS19–visning på Couture Week i Paris.
25 januari, 2019

Less is more är inte budskapet att gå efter hos Giambattista Valli. Den italienska designern levererar en makalös haute couture–visning på Couture Week i Paris och får oss alla att drömma om en egen ljuvlig coutureskapelse.

Längs en glittrig catwalk som för tankarna till en magisk drömvärld visar modellerna upp storslagna verk som inte lämnar någon oberörd. Vissa går i mer subtila, klassiska toner som svart och vitt medan andra är pastelliga, sprudlande och skira. Giambattista Valli är känd för sina drömmiga klänningar i tyll och har med en fullkomligt extraordinär sådan på sin SS19 couture–visning. En klänning gjord av 6,000 meter tyll med en överdel som tog 240 timmar att slutföra. Maximalistiskt, beundransvärt och exakt vad haute couture går ut på.

Foto: Imaxtree.

Vi har samlat alla bilder från Giambattista Vallis SS19 haute couture–visning här:

Ballongärmen är tillbaka

Länge leve ballongärmen! Giambattista Valli är ett modehus för den som älskar extra allt med former utöver det vanliga. På couture–visningen ser vi flera klänningar med en mer sparsmakad bas som bryts av med en voluminös ärm. Effekten blir dramatisk, men samtidigt inte för dominant.

Den lyxiga capen

Visningen bjuder även på ett antal drömmiga capes som tar looken till en helt ny nivå. Enfärgade varianter med mängder av volym blandas med glittriga mästerverk som matchar hela visningens inramning. Här ser vi att capen går i samma färg som stövlarna, huvudbonaden och sminket vilket skapar ett stilfullt intryck.

Med huvudet i fokus

Brudlika slöjor, mellanöstern–inspirerade hattar och maxade rosetter. Vi har sett diadem och hårspännen i alla dess former bli allt trendigare och kanske är den spektakulär huvudbonaden en trend att lägga på minnet. Precis som på Diors SS19 couture–visning så är Giambattista Valli mån om att huvudet ej bör glömmas bort utan snarare bli en viktig del av varje look.

Skir renässansmagi

Inte helt oväntat så drog alla andan så fort de rena, skära, prinsesslika klänningarna började avlösa varandra på catwalken. Tyllskapelserna hos Giambattista Valli är onekligen i en klass för sig med starka influenser från böljande renässansklänningar och dess romantiska detaljer. Tyllklänningarna blandades med kortare klänningar med fjädrar och rosetter – ingen den andra lik men alla lika uppskattade och hänförande.

 

Magiskt ljusrosa på Giambattista Vallis SS19 couture–visning i Paris

En klassisk Giambattista Valli skapelse – romantisk tyll i vacker ljusrosa ton.

 

Se hela Giambattista Valli SS19-visning från Couture Week i Paris här:

Läs mer:

Tylleffekten – en het trend som vi inte får nog av!

Kraftfulla statements hos Viktor & Rolf på Couture Week i Paris

Modecirkus på Diors haute couture–visning – se alla bilder här