Tretorn X Naturkompaniet lanserar kollektion av återvunna fiskenät

Tretorn X Naturkompaniet lanserar kollektion av återvunna fiskenät

Den 31 mars lanserade Tretorn en limiterad kollektion regnjackor tillsammans med Naturkompaniet. Kollektionen är en del av märkets projekt för att skapa hållbar produktion och minimera miljöpåverkan då alla plagg är tillverkade av återvunna fiskenät.
05 april, 2017

Över 600 000 ton fiskenät beräknas driva omkring i våra hav och många fastnar i rev, där de kan slå ut hela ekosystem. Nu använder Tretorn och Naturkompaniet, genom företaget EcoAlf, dessa nät och tillverkar material för kollektionen Rain Jacket from the Sea.

LÄS OCKSÅ: MIRIAM BRYANT I KAMPANJ SOM HYLLAR SKÖNHET

”Samarbetet med Naturkompaniet är en hjärtefråga för oss på Tretorn, vi har en 125-årig företagskultur som bygger på att ta ansvar, oavsett om det är planeten, personalen eller produkten. Så att nu utveckla en regnjackskollektion som inte bara sänker det ekologiska fotavtrycket utan även bidrar till att minska antalet spöknät i havet är som en dröm” säger Fredrik Ekström Marknads och Kommunikationschef på Tretorn.

LÄS OCKSÅ: 11 REGNJACKOR VI VILL HA I HÖST

Kollektionen består av en limiterad upplaga parkasjackor i unisexmodell som kommer i fem olika färger. Rain jacket from the sea finns till försäljning på på Naturkompaniet.se samt utvalda butiker.