Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Trendspaning: Byxor med låg midja gör storstilad comeback 2020

20 dec, 2019 
00-talets lågt skurna byxor är tillbaka
När vi går in i ett nytt decennium tar en ny midjelinje fäste igen efter år av frånvaro i modebilden. Ja, det är sant: 00-talets byxor med låg midja gör storstilad comeback våren 2020!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att trenderna svänger fram och tillbaka decennium efter decennium är vi väl medvetna om. Ett par jeans som ansågs som höga för fem år sedan kändes låga ett par år senare. Och det som har känts otänkbart under en lång period börjar nu kännas lockande igen, vi pratar om 00-talets byxor med låg midja som redan i vår gör storstilad comeback!

Byxor med låg midja gör comeback våren 2020

Det behövs en genomgripande förändring i modet för att vi ska anamma den och det är precis vad som sker inför våren 2020. Märken som Helmut Lang, Versace, Tibi och Pyer Moss tror alla starkt på den höftlåga-trendens återkomst!

Låga midjan är tillbaka
Tibi SS20
Lågt skurna byxor är en av vårens hetaste trender
Helmut Lang SS20
Annons
Pyer Moss tror på låg midja i vår
Pyer Moss SS20
Låg midja hos Versace
Versace SS20

Alexander McQueen premiärvisade den låga midjan på 90-talet

Många minns den låga midjan främst på Christina Aguilera i videon till Dirty från 00-talet men den höftlåga midjan fick först sitt genombrott när den då unge, vilde modeskaparen Alexander McQueen i mitten av 90-talet premiärvisade så kallade bumsters: byxor som var så lågt skurna att de blottade halva baken. Vid den tiden satt byxlinningen normalt sett mitt för naveln, men McQueens byxor blev startskottet för den nedhasning av midjan som pågick fram till 2006 då den höga midjan från 70-talet tog över igen. Och sedan dess har den regerat i modebilden fram till nu. Gör dig redo – vårmodet 2020 bjuder på byxor där linningen vandrat nedåt!

Annons
Alexander McQueen startade trenden med lågt skurna byxor på 90-talet.

Kate Moss i Alexander McQueens omtalade bumsters-modell (lågt skurna byxor) på 90-talet.

Foto: Imaxtree, TT

LÄS MER: 

Vårens viktigaste modetrender 2020

Här är vårens hetaste modetrender – enligt våra svenska modemärken

Hållbara märket som spås bli det viktigaste i modevärlden 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons