Trendspaning: Byxor med låg midja gör storstilad comeback 2020

00-talets lågt skurna byxor är tillbaka

När vi går in i ett nytt decennium tar en ny midjelinje fäste igen efter år av frånvaro i modebilden. Ja, det är sant: 00-talets byxor med låg midja gör storstilad comeback våren 2020!
20 december, 2019

Att trenderna svänger fram och tillbaka decennium efter decennium är vi väl medvetna om. Ett par jeans som ansågs som höga för fem år sedan kändes låga ett par år senare. Och det som har känts otänkbart under en lång period börjar nu kännas lockande igen, vi pratar om 00-talets byxor med låg midja som redan i vår gör storstilad comeback!

Byxor med låg midja gör comeback våren 2020

Det behövs en genomgripande förändring i modet för att vi ska anamma den och det är precis vad som sker inför våren 2020. Märken som Helmut Lang, Versace, Tibi och Pyer Moss tror alla starkt på den höftlåga-trendens återkomst!

Låga midjan är tillbaka

Tibi SS20

Lågt skurna byxor är en av vårens hetaste trender

Helmut Lang SS20

Pyer Moss tror på låg midja i vår

Pyer Moss SS20

Låg midja hos Versace

Versace SS20

Alexander McQueen premiärvisade den låga midjan på 90-talet

Många minns den låga midjan främst på Christina Aguilera i videon till Dirty från 00-talet men den höftlåga midjan fick först sitt genombrott när den då unge, vilde modeskaparen Alexander McQueen i mitten av 90-talet premiärvisade så kallade bumsters: byxor som var så lågt skurna att de blottade halva baken. Vid den tiden satt byxlinningen normalt sett mitt för naveln, men McQueens byxor blev startskottet för den nedhasning av midjan som pågick fram till 2006 då den höga midjan från 70-talet tog över igen. Och sedan dess har den regerat i modebilden fram till nu. Gör dig redo – vårmodet 2020 bjuder på byxor där linningen vandrat nedåt!

Kate Moss i Alexander McQueens omtalade bumsters-modell (lågt skurna byxor) på 90-talet.

Foto: Imaxtree, TT

LÄS MER: 

Vårens viktigaste modetrender 2020

Här är vårens hetaste modetrender – enligt våra svenska modemärken

Hållbara märket som spås bli det viktigaste i modevärlden 2020