ELLE listar: 9 trendiga väskor våren 2020

Väskor i vårmodet 2020

Är du sugen på att införskaffa dig en ny väska? Spana då in ELLEs kompletta väskguide, där vi i detalj har studerat vilka modeller som är heta våren 2020. Varsågod!
07 januari, 2020

1. XL-slingbag

Den hypade miniväskan kan se sig besegrad av vårens hetaste (och mer funktionella) väskmodell. Den oversizade väskan gör sitt intåg och är allt du drömt om – och lite till. Sies Merjan lät deras klassiska väskmodell hänga tvärs med kroppen i en slingbag XL-variant medan Jacquemus- och Hèrmes-variant nonchalant hängde över axeln. Oavsett hur du bär den oversizade väskan i vår är den att räkna med!

Sies Marjan SS20

Jacquemus SS20

Hèrmes SS20

2. Slarvig clutch

Bottega Venetas senaste it-väska ligger till grunden för att nu i princip alla designers adderat en variant av den slavriga clutchen till deras kollektioner. Antingen hänger den runt axeln med hjälp av en tjock kedja eller så håller du den i ett stadigt grepp under armen. 

Bottega Veneta SS20 bag

Bottega Veneta SS20

Marques Almeida SS20

Givenchy bag SS20

Givenchy SS20

Lacoste bag SS20

Lacoste SS20

3. Craftsmanship

Säsonger bjuder på en ny hobby i form av stickat. Det betyder att det är dags att plocka fram de gamla syslöjdskunskaperna lagom till vi kliver in i i det nya årtiondet.

Alexander McQueen väska SS20

Alexander McQueen SS20

JW Anderson bag SS20

JW Anderson SS20 

Simone Rocha SS20 väska

Simone Rocha SS20

4. Flowerbonanza

Låt väskan blomma ut den kommande säsongen. Inspireras av Prabal Gurung och låt blommorna vara en del av väskan eller gör som Fendi och låt väskan vara i full blom.

Valentino väska SS20

Valentino SS20

Prabal Gurung väska med blommor i SS20

Prabal Gurung SS20

Louis Vuitton väska med blommor SS20

Louis Vuitton SS20

Fendi väska med blommor SS20

Fendi SS20

5. Rektangulära former

En relativt ny väskform ser vårens ljus SS20. Säg välkommen till den rektangelformade modellen som syns i olika varianter och storlekar. Hos Acne Studios fick den nya formen liv genom att de vänt väskan på sniskan – och vips är en av vårens hetaste väsktrender skapad!

Jil Sander SS20

Chanel SS20

A.W.A.K.E Mode SS20

Acne Studios väska SS20

Acne Studios SS20

6. Logotrenden

Den starka logotrenden visar inget tecken på att mattas av utan i stället intensifieras. Den här säsongen behöver du inte tänka på att vara verbal – säg istället vad du har på hjärtat med hjälp av din väska. Louis Vuitton lät deras klassiska modell prydas med citat som The Back Pack is Back och Louis’ Big Adventure. Vårens hetaste väska säger något!

Louis Vuitton SS20

Versace SS20

Giambattista Valli SS20

7. Stråväskor

Naturligt är bäst. Väskor i naturmaterial som strå och rotting har ett riktigt moment i modevärlden och funkar lika bra i stan som på stranden.

Oscar de la Renta SS20

Prada SS20

Valentino SS20

8. Bucket bag

Med ett stadigt grepp tar hink-variant-modellen ett stort kliv in i modet. Det kan vi bland annat tacka Miu Miu, Marni och Nina Ricci för – som alla tycker att bära en cylinderformad väska i vår är hett.

Nina Ricci SS20

Miu Miu SS20

Marni SS20

9. Mini miniväskan

I kontrast till de överdimensionerade accessoarerna i vårmodet 2020 hittar vi även de små, mer praktiska accessoarerna. Häng det viktigaste runt halsen, så slipper du leta efter det i onödan eller se till att den enkelt passar i handen. Burberry, Loewe  och Versace visar vägen!

Burberry SS20

Loewe SS20

Marine Serre SS20

Versace SS20

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

Vårens viktigaste modetrender 2020

Spana in vårens hetaste accessoarer – vi listar de största trenderna 2020

Så stylar höstens hetaste trend 2019: ton-i-ton