10 trendiga nyckelplagg hösten 2020

10 trendiga nyckelplagg hösten 2020

ELLEs moderedaktör Elina Grothén guidar dig till de trendigaste och mest användbara plaggen hösten 2020. Här finns all inspiration du behöver, från modehusens snyggaste looks!
13 juli, 2020

Inspireras av de hetaste trenderna till hösten
Slå på ljud

 

1. Fransklänning

Designers i alla modestäder lyfte fram fransklänningen som ett viktigt plagg. Bottega Veneta, Jil Sander och Salvatore Ferragamo var några av modehusen som visade upp fransprydda klänningar!

Bottega Veneta AW20.

Jil Sander AW20.

Salvatore Ferragamo AW20.

2. Läderkappa

Vi har ännu en säsong av läderplagg framför oss. Svart, brunt och blodrött lyser starkast. Det är ingen underdrift att säga att det fullkomligt svämmar över med olika läder alternativ  i höstmodet 2020. Så för all del packa inte undan dina läderplagg och framför allt inte läderkappan som regerar!

Bottega Veneta AW20.

Alexander McQueen AW20.

Fendi AW20.

3.Paljettklänning

En ljusglimt i höstmodet 2020 kommer i form av golvlånga figurnära sprakande paljettklänningar. Definitivt höstens hetaste och mest spektakulära klänning!

Balenciaga AW20.

Bottega Venteta AW20.

Valentino AW20.

4. Lack

Ännu en ljusglimt kommande säsong, är materialet som har förmåga att reflektera ljus – lack syns på allt från Balmain till Balenciaga. Gärna från topp till tå!

Balmain AW20.

Balenciaga AW20.

Miu Miu AW20.

5. Statment jacka

Hösten bjuder på en rad kaxiga jackor som både tar plats och som håller dig varm.

Max Mara AW20.

JW. Anderson AW20.

Chanel AW20.

6. Ladylike i kavaj och kjol

Tänk grace och elegans, feminina skjortklänningar, vadderade kavajer, pennkjolar och pärlaccessoarer. 1940-talets klädmode intar delar av höstmodet 2020 och det bästa du kan göra är att kopiera karaktären Peggy från serien Mad Men för att naila looken!

Area AW20.

Michael Kors AW20.

Marc Jacobs AW20.

7. Kedjan i eller på plagget

Kedjan länkas samma med tröjor, klänningar och byxor i höst. Hos Bottega var kedjan invävd i halsringningen och hos Dion Lee fungerade kedjan som byxlinning. Var kreativ och hitta din egna roliga lösningar!

Balmain AW20.

Bottega Veneta AW20.

Dion Lee AW20.

8. Den runda vita bluskragen

Den runda oftast vita bluskragen uppkallad efter den fiktiva franska skolflickan Claudine från 1900-talet är go-to kragen i höst! Marc Jacobs, Miu Miu och Gucci var bara några få av de som valt att satsa på trenden i deras höstkollektioner. Trenden var även populär under Köpenhamns modevecka där Ganni lyft in den i deras höstkollektion.

Marc Jacobs AW20.

Miu Miu AW20.

Ganni AW20.

9. Suit up

I full mundering av skjorta, slips, pullover, kavaj och platta skor seglade modellerna på Dior, Gucci och Tod’s samt från en rad andra märken in på catwalken i den androgyna modetrenden.

Gucci AW20.

10. Dramatisk Cape

…eller ska vi kalla den ponchon? Oavsett vad du väljer att kalla ett av höstens hetaste ytterplagg är det mottot ”ju mer dramatisk desto bättre” som gäller när alla från JW Anderson, Mikael Kors, Isabel Marant och Max Mara har gjort sin variant av den dramatiska capen.

Isabel Marant AW20.

JW Anderson AW20.

Max Mara AW20.

Foto: Imaxtree, Copenhagen Fashion Week. 

LÄS MER:

Här är de viktigaste modetrenderna hösten 2020

Trendspaning: Så bär du zebramönstrat hösten 2020

Så klär du dig i höst – 9 snackisar från Köpenhamns modevecka