Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Trenderna som dominerade under Copenhagen Fashion Week SS23

12 aug, 2022 
Trenderna som dominerade under Copenhagen Fashion Week 2023
Vilka trendfärger spås dominera sommaren 2023? Och vad blir nästa låga midja? ELLEs modeteam ger dig en fullmatad trendspaning direkt från modeveckan i Köpenhamn!
Annons

Modeveckan i Köpenhamn har nått sitt slut och efter en vecka med visningar, presentationer och inspirerande streetstyle kan ELLEs modeteam intyga att inspirationsbanken åter är laddad på sin max. Under veckans gång har kommande kollektioner för våren/sommaren 2023 avslöjats (ja, nästa sommar är redan i våra tankar) och givetvis står modeteamet redo med en fullmatad trendspaning från veckans visningar. Vilka trendfärger är det vi kan vänta oss? Och vad blir nästa låga midja? Allt det och lite till finns redo att upptäcka i trendspaningen nedan.

Fransfest

Våren 2023 ser ut att bli en festlig sådan – och det råder ingen tvekan om att vi har en redig fransfest att se fram emot. Den flirtiga fransen syntes som återkommande detalj under den danska modeveckan där allt från Saks Potts och Skall Studio till Mark Kenly Domino Tan, Holzweiler och The Garment anammade fransen. På miniväskor och höftlåga bälten men även som avslutande kantdetalj på klänningar, kappor och toppar.

Annons
Annons
Annons

Blicka till bling

Det är inte bara flirtiga fransar som flödar till SS23. Kollektionerna är maxade med bling och det plockas upp genom allt från skinande metallic till gnistrande pärlbroderi. Men allra mest är det transparent bling som toppar trendradarn.

Annons
Annons

Pudriga pasteller vs kanllig kulör

Dova färgval av himmelsblått, sockervaddsrosa och smörgult är att se fram emot när vi entrar sommarsäsongen nästa år, i alla fall om den danska modeveckan får säga sitt. Catwalken minst sagt överöstes av dova pasteller men titt som tätt poppade även mer knalliga kulörer fram. Den starkaste? Limegrönt som spås bli trendfärgen att satsa på.

Annons
Annons

Rätt med rosen

Höstsäsongens finaste signaturaccessoar, rosen, ser ut att fortsätta blomma långt in på nästa år. Den stora fluffiga rosen är detaljen som står i blom redan nu till hösten men tyder vi SS23-kollektionerna rätt är det inget som är tänkt att avta. Lita på danska designers som Saks Potts, The Garment och Gestuz och du hittar den maffiga rosdetaljen på allt från halsband till dekorativa broscher!

Solsäker signatur

Många danska designers verkar ha siktet inställt på en solig sommar 2023 – där glassiga solglasögon blir en del av looken. Blicka till Stine Goya, Gestuz, Opera Sport och Ganni som alla låter extra iögonfallande solglasögon vara pricken över i:et.

Tub-modell toppar

En våg av toppar och klänningar med formstark tub-modell väntas explodera till SS23 och vi är redo att älska det! Är du?

Titta in i Seinabo Seys mysiga etta på Södermalm i StockholmBrand logo
Titta in i Seinabo Seys mysiga etta på Södermalm i Stockholm

Foto: Copenhagen Fashion Week

Annons