8 trender från Chanel Métiers d’Art 2019/2020 i Paris

Chanels-Métiers-d'Art-kollektion_trends

En av modeårets höjdpunkter är Chanel Métiers d’Art show. ELLEs moderedaktör Elina Grothén åkte till Paris för att uppleva Virginie Viards första Métiers d'Art-kollektion för det franska modehuset.
05 december, 2019

Under gårdagen presenterade Chanels chefsdesigner Virginie Viard sin första Métiers d’Art-kollektion, efter Karl Lagerfelds bortgång tidigare i år. Kollektionen, som presenterades i Grand Palais i Paris, hade återskapats efter Gabrielle ”Coco” Chanels privata lägenhet, salong och numera butik på 31 rue Cambon i Paris.

Allt om Chanels Métiers d’Art-kollektion 2019/2020

Det anrika franska modehuset ville den här säsongen avlägsna resor, något som idag blivit en norm inom mode. Istället återvände gästerna i Grand Palais till den allra första Métiers d’art-showen som ägde rum i salongerna på 31 rue Cambon.

31 rue Cambon

För alla som någonsin har drömt om att besöka Gabrielle Chanels lägenhet på 31 rue Cambon i Paris var det en upplevelse i sig att stiga in i Grand Palais under gårdagens Métiers d’Art show. Där hade rum efter rum återskapats med Coco Chanels böcker och favoritföremål från hennes lägenhet. Den ikoniska art-deco trappan från början av 1920-talet (som är omringad av mäktiga spegelglas) var dessutom re-konstruerad och fungerade under Chanels historia som länken mellan Coco Chanels lägenhet och salong.

Trenderna direkt från Paris

Med små steg sätter Virginie sitt avtryck på modehuset och hennes första Métiers d’Art-kollektion var ett kliv i rätt riktning. Kollektionen var sexig, mjuk, lekfull och samtidigt feminin på ett intressant och kittlande sätt med en hel del bärbara vardagsplagg (som batik t-shirt och logo-sweatshirt) mixat med hantverk på couture-nivå. Färgpaletten andades till största del av svart, vitt och guld – men med nedslag av pastell och en ombré från aprikos till hallon. Disco-känslan var även tydlig i kollektionen med skimrande jumpsuits och gnistrande kavajer. I en balanserad symbios av Karl Lagerfelds och Coco Chanels värld hittar Virginie nya fräscha nyanser av modehusets identitet som definitivt kommer att göra avtryck framöver!

Här är 8 trender från kollektionen:

1. Rosalila kostym

Kostym influerad av en rosa tweed-kostym skapad av Gabrielle Chanel 1960 vars foder var i svart, blått, rosa.

2. Batik möter dressat

Looken batik t-shirt till svarta kostymbyxor blev ett intressant inslag bland de övriga drömlika hantverken.

3. Kort möter långt

Kollektionen innehöll många korta kostymkavajer till långa midjekjolar – och med ett hav av pärlhalsband till bar hud.

4. Eteriska fjädrar

Det gick ett sus bland gästerna när chiffongklänningen med eteriska fjädrar i en ombré av aprikos till hallon passerade förbi.

5. Jumpsuits i tweed

Gnistrande jumpsuits i tweed adderade disco-känsla.

6. Miniväskor som smycken

Modehusets Boy Chanel och Chanel Gabrielle-väskor i miniatyrmodell bars som smycken.

7. Casual möter dressat

31 rue Cambon-sweatshirten bars till en vadlång feminin kjol.

8. Fågelbursväska

Väskan utformad som en fågelbur spås redan bli en favorit.

Foto: Chanel, TT.

LÄS MER:

Virginie Viard blir Karl Lagerfelds efterträdare på Chanel

Så skapas Chanels parfymer – från rosfält till parfymflaska

Allt du vill veta om Chanels hypade svartvita makeupkollektion