Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Trenderna som dominerade catwalken under Copenhagen Fashion Week SS24

11 aug, 2023 
Trenderna som dominerade catwalken under Copenhagen Fashion Week SS24
ELLE trendspanar från modeveckan i Köpenhamn och ger dig trender och tendenser som spås bli en grej till våren och sommaren 2024!
Annons

Den danska huvudstaden har (trots regnskurar och ett riktigt kyligt sommarväder) levererat en första titt på vad som komma skall i modeväg för våren och sommaren 2024. Under veckans fem intensiva dagar har nya talanger och välkända namn fått ta plats på modescenen i Köpenhamn för att visa sina kommande kollektioner – och givetvis var ELLE på plats för att ta tempen på vilka trender och tendenser som det bubblar om inför kommande vår och sommarsäsong.

Höjdpunkterna från Copenhagen Fashion WeekBrand logo
Höjdpunkterna från Copenhagen Fashion Week

Vilka färger stack ut som den röda tråden? Vilket spås bli it-plagget nästa sommar? Och vad blir egentligen nästa it-detalj? ELLE ger dig en fullmatad trendspaning från modeveckans intensiva dagar. Häng med!

Annons

Trenderna som dominerade catwalken i Köpenhamn SS24

  • Ljus färgpalett
  • En virkad vår
  • Sommardenim
  • Långa shorts
  • Transparent
  • Klänning + byxa

Ljusrosa, ljusgul och ljusblå

Det råder ingen tvekan om att färgpaletten som gäller för nästa vår och sommar går i de allra ljusaste tonerna. Danska designers verkar vara eniga om att ljusa nyanser av rosa, blå och gul är färger vi vill bära SS24. Från topp till tå eller som en uppiggande kontrast!

Lovechild
Rotate
Opéra Sport
A Roege Hove
Annons
Saks Potts
Rotate
Annons
Paolina Russo

En virkad vår

Blir det fortsatt virkat i vår? Ja, virkat ser ut att fortsätta bli valet vi inte vill släppa taget om. Iallafall när danska modescenen får säga sitt! Titt som tätt visades det vackra hantverket som en iögonfallande detalj, bland annat hos märken som The Garment, Skall Studio och Remain.

Annons
The Garment.
Skall Studio
Ganni

Sommardenim

Vänta dig en vår med mycket denim! Jeansmodet ser nämligen ut att dominera extra hårt när vi blickar till kommande säsongs kollektioner. Lösa jeansmodeller i golvsvepande längd, kompletta set med denim från topp till tå och en och annan jeansskjorta med rejäl axelvolym är att vänta!

Annons
Stine Goya
James Cochrane
Baum und Pferdgarten
Annons
Ganni

Långa shorts blir vägen framåt

I höstens modebild syns en relativt ny shortslängd som kombinerar vidden av bermudasshorts och längden av klassiska capribyxor. Och enligt SS24-kollektionerna som presenterades från de danska märkena är det tydligt att en lång längd på shortsen är vägen även framåt. Kollektion efter kollektion bjöd på shorts i lång längd – i allt från jeans till mer skräddade val.

Skall Studio
Annons
Baum und Pferdgarten
Saks Potts
Gestuz

Tjustigt transparent

Skirt och transparent på catwalken! Transparenta plagg fortsätter att hålla sig kvar i modebilden och på den danska catwalken var det en elegant känsla som mixades med moderna drag. Allt från designers som Remain, Rotate och Stine Goya visade sofistikerade blusar och klänningar med skira drag!

Annons
Remain
Baum und Pfergarden
Rotate
Annons

Klänning + byxa = sant

Vår- och sommarens trendigaste feststyling ser ut att bli en av de allra enklaste – och snyggaste! Vi gör oss redo att ta rygg på designers som Opéra Sport, Mark Kenly Domino Tan och Saks Potts som alla parade ihop festklänningar och kjolar med enkla byxor.

Opéra sport
Annons
Mark Kenly Domino Tan
Saks Potts
Höstens viktigaste modetrender 2023Brand logo
Höstens viktigaste modetrender 2023
Annons

Foto: Copenhagen fashion week

Annons