Modetrender 2020 – att satsa på redan nu

Modetrender 2020

Vilka trender är det som gäller och hur kommer vi klä oss 2020? ELLE har spanat bland alla tusentals stilsäkra streetstylelooks från modeveckan i New York och listat 5 trender som dominerar! Här är det du vill, bör och kommer att bära 2020.
13 februari, 2020

VIDEO: INSPIRERAS AV SÄSONGENS MODETRENDER

Här är de viktigaste modetrenderna våren 2020
Slå på ljud

 

1. Färg, färg, färg!

Att färg piggar upp är sen gammalt men det blev extra tydligt under modeveckan i New York. Från alla fashionistas på storstadens gator tar vi med oss lusten till att bära mer färgstarka kulörer och gärna i en monokrom look med samma glada nyans från topp till tå.

2. Ton i ton

Ja! Ton i ton fortsätter att vara en storfavorit och allra populärast är det att bära den stilsäkra (och enkla) stylingen i 2020-talets dominerande trendnyans – beige! Det bjuds på både ljusa, mörka och mixade kombinationer och behöver vi ens säga att vi älskar allihop?

3. Chunky boots fortsatt hett

Förra hösten vinkade vi hej till de rejäla kängorna, även kallade ”chunky boots”. Om vi tar en snabb titt på New Yorks stilsäkra gator kan vi garantera att just dessa skor i grövre modell är ett par som vi håller fortsatt hårt i. Den populära skomodellen med vadlångt skaft är kvar på trendradarn men som en uppiggande uppdatering expanderas utbudet med varianter där det högra skaftet tar sig enda upp till knät. Låg eller hög? Du bestämmer!

4. Bottega Veneta-boom

Om du inte redan fått cravings på en eller två delikata accessoarer från trendstarka Bottega Veneta är det något som vi med glädje kan garantera dig efter ett snabbt svep bland New York Fashion Weeks streetstylelooks. Var och varannan Fashion Week-besökare sågs nämligen med antingen en vacker väska eller ett par detaljrika klackar från det populära designermärket.

5. Läder i överflöd

Läder läder läder! Vi kan garantera att lädret är här för att stanna och är en av årets främsta modetrend. Självklart är det svarta lädret en populär klassiker som syntes gång på gång under den modeveckan i New York – men även vårens ljusa varianter smög sig in i snygga streetstylelooks.

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

Blusen med stor krage är säsongens trendplagg 2020

Färgen beige dominerade under modeveckan i Köpenhamn

Trendiga shoppingtips i nyansen beige våren 2020