Tre nya, danska märken att hålla koll på!

dansk design att halla koll pa

Danmark, landet av hygge och briljant design, har länge haft en vibrerande modescen och spännande varumärken dyker upp hela tiden. ELLE listar tre nya inslag i den danska modefaunan.
09 augusti, 2018

3 danska modemärken – att spana in!

1. Brøgger

Grundarna Julie Brøgger och Linn Norström Weile har båda mångårig bakgrund i Londons modevärld på design- och marketingsidan. De lanserade Brøgger hösten 2017 och deras främsta designfokus har varit lyxiga ytterplagg, men nu utökar de kollektionen med klänningar, toppar och stickat. Varumärkets estetik består av starka silhuetter och en modern approach till ett superlyxigt vardagsmode som sticker ut. Lättast hittar du de färgstarka plaggen på Brogger.co.

2. Cecilie Bahnsen
Cecilie Bahnsen tog sin examen på prestigefyllda Royal College of Art i London och har numera sin bas i Köpenhamn för sitt lyxiga klädmärke. Hennes stil är en kombination av avskalad skandinavisk estetik och ett tydligt couturetänk med skulpturala silhuetter. Hennes magiska tyllklänningar är hennes claim to fame och varje plagg är handgjort. Cecilie Bahnsen (ceciliebahnsen.com) finns representerad hos de stora nätshopparna, som Matches och Net-a-porter.

3. Becksøndergaard

Om du är på jakt efter härliga småaccessoarer med lek- fulla prints i sköna färger, som snygga sjalar, glittriga strumpor och roliga håraccessoarer, är Becksøndergaard det perfekta märket för dig. Storyn började i en källare på Nørrebro i Köpenhamn i början av 2000-talet, och numera är märket känt för sina roliga och stora accessoarkollektioner, som släpps fyra gånger per år. Kika in på Becksondergaard.com för mer inspo.

Läs mer:

 Köpenhamns modevecka är igång – här är alla som visar!

Spana in coola Gannis nya butik i Stockholm

Trendspaning: Hetaste accessoarerna på Köpenhamns gator