Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

"Tre klänningar som stack ut under årets Nobelfest"

11 dec, 2016 
AvLisa Arnell
Nobelfesten är en fest utan motstycke – det märks också på klänningsvalen. Mot slutet av festligheterna fick Cia Jansson välja ut tre favoriter.
Annons

Klänningarna som blev kvällens topp 3 tillhörde Alice Bah Kuhnke, Danica Kragic och Mususa Wiesel som alla tre bar varsin specialuppsydd klänning – men med lite olika historier och tankar bakom.

Cia Jansson berättade om sina val i SVT:s sändning.

– Jag måste börja med Alice Bah Kuhnke som valt Carin Rodebjer kvällen till ära. En röd, tung sidencrepe med volanger som kastar sig från midjan och ner i en vriden rörelse ut i ett släp. Det är en fantastisk klänning, med en helt underbar rygg och hög krage. Det är en magnifik skapelse.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Sedan valde jag Mususas klänning, det är så underbart med ett statement, att kommunicera något med sin klädsel. Här ser vi en halstonklänning med en hyllning till Bob Dylan, med olika applikationer, bilder och textrader. Det här är verkligen ett exempel på att man kan prata med sina kläder.

– Och slutligen har vi Danica som har en klänning som hennes mamma har sytt på sig, det är värt att hyllas. Det är Chanel-inspirerat men också väldigt Elizabetanskt och det är väldigt trendigt just nu, med den höga kragen och organzablommorna som vi också såg på prinsessan Madeleines klänning.

Vill du se fler klänningar från Nobelfestligheterna? Vi har valt ut kvällens finaste här.

L. Mususa Wiesel, Alice Bah Kunhke Nobel banquet, Stockholm City Hall, Stockholm 2016-12-10 (c) Charles Hammarsten / IBL Nobelbanketten, Stockholms Stadshus 2016-12-10

Danica Kragic, L. Mususa Wiesel och Alice Bah Kunhke

Foto IBL, SVT

Annons