Totême öppnar ny butik på NK i Stockholm

14 maj, 2020 
AvCecilia von Mentzer
Toteme öppnar ny butik på NK i Stockholm
Efter succén på Biblioteksgatan slår nu Tôteme upp portarna till sin andra drömmiga butik i Stockholm. Superparet och entreprenörerna Elin Kling och Karl Lindman öppnar shop-in-shop på NK i Stockholm – inredd helt i exklusiv jugendstil!
Annons

2014 startade Elin Kling och Karl Lindman sitt livsstilsvarumärke Totême i New York. Numera har de studio i Stockholm och de är kända för sina ready to wear-kollektioner, skor och accessoarer. Deras estetiska universum är sparsmakat, svalt och superestetiskt – och mycket urbant.

2019 öppnade öppnade de deras första flaggskepsbutik på Biblioteksgatan 5 i Stockholm, designad av den uppmärksammade inredningsarkitekten Christian Halleröd som även designat butiker för både Acne Studios och Byredo. Och efter succén på Biblioteksgatan står det nu klart att Tôteme slår upp portarna till sin andra butik i Stockholm.

Toteme öppnar ny butik på NK i Stockholm provrum exklusiv

Öppnar sin andra butik på NK i Stockholm

Den nya butiken eller shop-in-shop på varuhuset NK i Stockholm är även denna skapad i tätt samarbete med designduon Halleroed. Butiken inne på NK är utformad som en hyllning till det anrika varuhuset NK, som slog upp sina portar på Hamngatan i Stockholm 1915 och ritades av den tidens störste arkitekt, Ferdinand Boberg, på uppdrag av varuhusdirektören Josef Sachs.

Annons

I sitt samarbete har Elin Kling, Karl Lindman och Halleroed tydligt velat hylla NK:s tidiga historia och inredning, som ju byggdes när jugendstilen var som mest populär. Totêmes butik är inredd med en tydlig blinkning till Wiener Sezzionen, som var en sammanslutning av konstnärer och arkitekter, som företrädde den österrikiska varianten av jugendstilen. Sammanslutningen grundades 1897 i Wien av bland andra Gustav Klimt och Josef Hoffmann. Ett universum som Totême älskar och som låg som grund när Elin och Karl skulle hitta sitt företags själ och grafiska profil den där gången för sex år sedan. Lyx och enkelhet i en sällsam och lyckad kombination.

De grafiska elementen och naturliga materialen har inspirerat inredningen och hela utsmyckningen.

– Det är en hyllning till NK och hela deras varumärke. Vi har alltid beundrat NK:s grafiska profil och varuhusets långa, imponerande historia, säger Karl Lindman.

Annons

– Totêmes hela själ finns med i varje aspekt av det här utrymmet. Inredningen, tygerna, färgpaletten, säger Elin Kling.

Toteme öppnar ny butik på NK i Stockholm kläder
Toteme öppnar ny butik på NK i Stockholm provrum artndeco
Toteme öppnar ny butik på NK i Stockholm klädställning soffa
Annons
Toteme öppnar ny butik på NK i Stockholm fåtölj provrum
Toteme öppnar ny butik på NK i Stockholm soffa
Toteme öppnar ny butik på NK i Stockholm skohylla
Annons

Shopen kommer bjuda på en utvald del av Totêmes kollektioner i säsong, icon pieces, skor och accessoarer och öppnar 14 maj 2020.

LÄS MER: 

Annons
Innehåller annonslänkar