Totême nominerade till pris på NK-galan 2017

04 sep, 2017 
AvJohanna Lejon
Den 25 september är det återigen dags för Nordiska Kompaniet att främja och premiera modeskapare och varumärken under NK-galan på Berns i Stockholm.
 Nu presenterar NK, tillsammans med årets jury, de nominerade i kategorin Nordiska Kompaniets Framtidslöfte där vi i år ser ett svenskt varumärke bland kandidaterna.
Annons

När Nordiska Kompaniet öppnade på Hamngatan 1915 imponerades besökarna av att varuhuset var så modernt och tekniskt avancerat. NK fortsätter än i dag att kombinera förnyelse med tradition och genom årets höstkampanj Artificiella Ikoner behåller varuhusen ena foten i historien och kliver med den andra in i framtiden.

”I samband med detta, och som en av landets främsta modepåverkare, vill NK lyfta en person eller varumärke som spås inta den internationella modescenen”, skriver Nordiska Kompaniet i ett pressmeddelande.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Nominerade till Nordiska Kompaniets Framtidslöfte är:

Simone Rocha

Totême

Jacquemus

Simone Rocha.

Juryns motiveringar lyder:

Simone Rocha
”Få designer har så tidigt i sin karriär fått så stort inflytande på den internationella modescenen. Med en romantisk signatur och det tydliga feminina formspråket blev Simone Rochas volymer, volanger och verkshöjd snabbt allas favorit.”

Annons

Totême
”Med en uppdaterad progressivitet skapas perfektion i ett gångbart och utsökt formspråk. Totême har på kort tid placerat sig som en ny stark symbol för den skandinaviska designtraditionen med en internationell ansats. Såhär vill vi konsumera 2017, hög kvalitet, hög bärbarhet och hög långsiktighet.”

Jacquemus
”Detta unga varumärke har funnit essensen av vad mode kan vara. Med en nostalgisk fot i det franska arvet skapas en oblyg, starkt kontemporär och närvarande design där de klassiska elementen drivs och överdrivs. Med skulpturala skalor och lek med proportioner och volymer skapas ett helt nytt formspråk som bara kan vara signerat Jacquemus.”

NK Galans jury består av ordförande Elin Frendberg, vd Swedish Fashion Council, Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig på Beckmans, Ingela Klemetz Farago, fotograf och stilikon, Johan Lindeberg, grundare av J.Lindeberg och BLK DNM, Mats Gustafson, modeillustratör och JoAnn Tan, creative director JoAnn Tan Studios. Tillsammans utser de vinnare i kategorierna, Nordiska Kompaniets Framtidslöfte, Nordiska Kompaniets Stilikon och Nordiska Kompaniets Innovationspris. Nordiska Kompaniets Hederspris utses av Nordiska Kompaniet. Den femte pristagaren, Nordiska Kompaniets Varumärkespris, utses av NK:s kunder genom en röstning som startade den 23 augusti på www.nk.se.

Vinnarna presenteras på NK Galan den 25 september på Berns/Chinateatern i Stockholm.

Foto NK

Annons
Innehåller annonslänkar