Artikeln innehåller reklamlänkar

10 tips för en stilsäker och smidig hemester i sommar

10 tips för en stilsäker hemester 2021.

Är din hemester planerad och klar? Se bara till att inte missa bocka av ELLEs stilsäkra topplista för en lite snyggare och härligare semester på hemmaplan i sommar. Finaste cykeln, skönaste badplaggen och smartaste strandväskorna hittar du här.
12 april, 2021
Inspireras av modeveckorna – här är 5 stilsäkra streetstyletrender 2021
1:00

Efter reklamen: Inspireras av modeveckorna – här är 5 stilsäkra streetstyletrender 2021

(1:00)

Slå på ljud
Våren är snart äntligen här! ELLE har samlat 5 stilsäkra streetstyletrender från modeveckorna i Milano, Paris, Köpenhamn, New York och London som sätter den perfekta tonen inför vår- och sommarsäsongen.

Hemester står på kartan inför kommande sommarsemester och det är hög tid att börja planera. Oavsett vart planerna styr finns det ett fåtal nödvändiga tillbehör som tillför allt från stil och säkerhet till effektivitet och bekvämlighet. En lite härligare hemester med andra ord! Låt oss lista en topplista med 10 tips på användbara tillskott som underlättar – med allt från den stilsäkra cykeln till rymliga strandväskan.

brigitte bardot på cykel i hatt.

En stilsäker Brigitte Bardot på cykel – inspiration!

10 tips för en extra stilsäker hemester 2021

1. Safety first

Ska du upp på cykeln i sommar? Satsa på säkerhet och låt inte semestern överraska med oväntade olyckor. Spana in en variant till cykelhjälmen, Hövding som kombinerar säkerhet med stil. Pst, visste du att det är en svensk innovation skapad av två kvinnor?

Hövding finns att spana in här (länk till Åhléns).

Säker på cykeln i sommar med cykelhjälmen Hövding.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Stilsäkert rull

På tal om cykelsemester och stilsäkra tillbehör! Missa inte att spana in Stålhästens klassiska cykel i krämig vit kulör om du är på cykeljakt, en dröm när det kommer till stilsäkra cyklar. Denna variant finns att spana in här (länk till Åhléns).

beige cykel från Stålhästen.

Klicka på bilden för att komma direkt till cykeln.

3. Härliga handdukar

Inga sommardopp eller strandhäng utan härliga handdukar! Som Marimekko som bjuder på vågmönstrat i neutral palett. Denna handduk finns att köpa här (länk till Åhléns).

Mönstrad handduk i beige från Marimekko

Klicka på bilden för att komma direkt till handduken.

4. Voluminösa väskor

Ju större desto bättre är ledorden när det gäller sommarens mest användbara strandväskor. H&M Home bjuder på stilsäkra ränder med denna rymliga kvadrat, spana in den här (länk till butik).

randig strandväska från H&M Home

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

5. Bekväma bad

Sugen på smickrande badkläder som håller dig stilsäker OCH bekväm? Spana in svenska Scampi som varken tummar på modegrad, bekvämlighet eller hållbarhet. Med tidlösa modeller i eko-vänligt material blir sommarens badkostym extra fin. Spana in denna baddräkt i one-shoulder modell eller fler av säsongens varianter här (länk till Åhléns).

svart one-shoulder baddräkt från scampi

Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten.

6. Svala set

I hopp om varma vindar och solsken i sommar slår vi ett slag för svala set som hjälper oss hålla stilen på topp. Satsa på ett set i linne som låter en oversized skjorta och högmidjade shorts stå i fokus så kammar du enkelt hem ett fång av användningsmöjligheter. Vill du inte bära det som komplett set så låt linneskjortan i oversized modell bäras till jeans eller en nätt slipklänning. Eller välj att styla shortsen med ett ribbstickat linne eller storstickad tröja – valet är ditt! Skjortan i beige finns att köpa här (länk till Arket) och shortsen här (länk till Arket).

sval linneskjorta i beige från arket.

Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

högmidjade shorts från arket i linne.

Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

7. Gåvänliga sandaler

Gåvänliga sandaler blir en prio oavsett hemester-stad, det är givet! Osäker på modell? Den rejäla gladiator-sandalen med dekorativ knäppning och storslagen sula är en sko att säga hej till i sommar. Denna sandal kommer från By Malene Birger och finns att köpa här (länk till Åhléns).

sandal från By malene birger.

Klicka på bilden för att komma direkt till sandalen.

8. Bärbart ljud

Inga sladdar, inget krångel! Lita på en bärbar högtalare i sommar för att hålla härlig stämning vid liv – på stranden, picknick eller varför inte parkhäng? Smidiga högtalaren Emberton från Marshall har fått uppdaterad kulör och kommer nu i creme. Spana in den i beige här eller klassiskt svart här (länk till Åhléns).

beige bärbar högtalare från Marsahll.

Klicka på bilden för att komma direkt till högtalaren.

9. Sommarblommor

Ingen sommar utan sommarklänningar med vacker blom! En klädd klänning med dekorativa drag och längre modell gör det enkelt att styla dag som kväll. Denna blommiga variant kommer från H&M och finns att köpa här (länk till butik).

blommig klänning från H&M.

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

10. Härlig handsprit

Dagliga rengöringar med handsprit har vid denna tid blivit till en självklar del i vår vardag och miniatyr-varianter har utan tvekan greppat en stadig plats i väskan. Så varför inte låta det göra extra gott med god doft och återfuktande egenskaper? L:a Bruket satsar på doft av lavendel, fänkål och svartkål. Och ja, den doftar magiskt. Handspriten finns att köpa här (länk till Åhléns).

handsprit från L:a bruket med doft av fänkål, lavendel och svartpeppar.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Brigitte Bardot/TT