Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Modelegenden Thierry Mugler är död

24 jan, 2022 
Thierry Mugler är död
Den franske modeskaparen Manfred Thierry Mugler har avlidit, 73 år gammal. Designern hyllas nu av en modevärld i sorg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Modeskaparen Thierry Mugler är död – blev 73 årBrand logo
TV: Modeskaparen Thierry Mugler är död – blev 73 år

Under natten till måndag möttes modevärlden av den sorgliga nyheten att Thierry Mugler är död. Det bekräftades på modeskaparens Instagram.

Thierry Mugler är ett av våra största namn inom mode och har trots att han slutade som designer 2002 fortsatt att influera fram till sin bortgång. Han föddes i franska Strasbourg och har ägnat större delen av sitt liv åt mode. I tjugoårsåldern flyttade han till Paris och grundade modehuset som bär hans namn. Idag är han även känd för sina bästsäljande parfymer.

Annons
Thierry Mugler efter presentationen av höstkollektionen 1998-1999.
Thierry Mugler efter presentationen av höstkollektionen 1998-1999.

Han var en banbrytande designer och blev under 80-och 90-talet en av våra mest inflytelserika modeskapare. Han har bland annat gjort sig känd för sina sofistikerade silhuetter där han framhävde och hyllade kvinnliga former med axelvaddar, djupa urringningar och markerad midja.

– Ett av mina första modeminnen av Mugler var när svenska supermodellen Emma Wiklund, 1992, dök upp i George Michaels video ”To Funky” iklädd en motorcykel-kreation signerad modehuset. Han har sedan dess varit en stor inspiration i min egen stil, säger ELLEs Fashion Director Elina Grothén.

Annons
Cardi B iklädd Mugler på Grammygalan 2019.
Cardi B iklädd Mugler på Grammygalan 2019.

BURITS AV VÄRLDSSTJÄRNOR

Listan på stjärnor och toppmodeller som burit hans kreationer kan göras lång, där hittar vi såväl Madonna som Beyoncé, Kate Moss, Naomi Campbell, David Bowie, Lady Gaga, Cardi B, Kim Kardashian och Kendall Jenner. En modevärld i sorg hyllar nu Thierry i sociala medier. Däribland svenska Emma Wiklund.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons