Så klär du dig bäst i värmen – utan att tappa stilen

ELLE-profilen Therese Hellström tipsar om sommarstilen

Hur stylar man jeanskjolen och hur packar man bäst resväskan i sommar? ELLEs Thérèse Hellström guidar oss till en stilsäker sommar.
13 juli, 2022
1:59

Efter reklamen: ELLEs Therese Hellström: "Så får du in mer färg i garderoben"

(1:59)

Slå på ljud

Vilka trender ser vi i sommar och vilka accessoarer ska man satsa på? Modeexperten Thérèse Hellström är profil och bloggar på ELLE – nedan delar hon med sig av sina bästa och somrigaste modetips.

Thérèse Hellström – så håller du stilen i sommar

Hur klär man sig bäst i värmen utan att tappa stilen?

– Satsa på en baddräkt som underkläder – då kan du enkelt "klä av dig” i värmen (och även anpassa efter de svenska väderskiftena). Exempelvis brukar jag bära en baddräkt tillsammans med shorts och sedan slänga på mig en skjorta över. Blir det för varmt kan jag enkelt ta av mig skjortan på plats och ändå vara välklädd i min baddräkt som topp.

Vilka är de tydligaste färgtrenderna i sommar?

– Det har varit väldigt varma toner på trendkartan denna säsong. Mycket orange, rött och även en stark rosa.

Tre plagg som måste packas med i resväskan?

– Det bekväma (men snygga!) linne-setet, den kreativa baddräkten och sommarsandalerna med en liten twist.

Hur stylar man bäst sin jeanskjol?

– Jeanskjolen funkar för alla tillfällen från dag till kväll och från strand till fest. Allt beror såklart på stylingen.

Jeanskjol på dagen: Styla med sommarskjortan och ett skärp.

Jeanskjol på stranden: Styla med en kreativ baddräkt under.

Jeanskjol på kvällen: Styla med en t-shirt (gärna med axelvaddar!) och höga klackar.

ELLEs stylingredaktör: Två enkla men stilsäkra sätt att styla baslinnet

Vilka accessoarer gäller i sommar?

– Vi har sett mycket XL-totes på stranden senaste säsongerna och trenden fortsätter även denna sommar. Cut-out trenden som varit stor i mode har nu också spridit sig till badmodet, vi ser fler och fler baddräkter i denna trend. Avslutningsvis så är badkläder med retro-känsla något vi gärna bär.

Inspirerande konton att följa på Instagram för sommarmode?

– Jag tycker att dessa tre konton alltid inspirerar med sommarmode: modehuset @zimmerman för alla sina underbara sommar-kreationer, kontot @theparisianchique för en blandning av härligt sommarmode med parisisk touch och svenska influencern @matildadjerf för en mer avslappnad sommarstil.

Vilka trender ser du i sommar?

– Om vi ska definiera trenderna från runway så skulle jag säga det “kortkorta” när det kommer till kläder och de färgglada tonerna på allt. Samt platåskorna när det kommer till accessoarer.

Modetrender sommaren 2022

Den kortkorta

– På runway har vi sett denna trend på allt från klänningar till kjolar. För att balansera den korta trenden så stylar jag gärna det korta plagget med en mer välklädd topp, exempelvis en blus, utan urringning.

Färgglada toner

– Funkar på allt från kläder till accessoarer och badkläder. More is more!

Platåskor

– När det kommer till skor så är det denna trend som gäller i sommar. Personligen älskar jag trenden, men stylar skorna gärna inte med en allt för kort klänning då jag vill undvika “barbie-looken”.

Snygga sandaler vi drömmer om att bära i sommar – vi guidar dig till de bästa köpen

Virkade kreationer

– Den virkade trenden är lika fin att bära till vardags som till stranden. Gärna kombinerat med jeans eller som klänning.

Baggy-jeans

– Denna trend har tagit modevärlden med storm senaste tiden och kommer fortsätta in i höst. I sommar stylear jag gärna baggy-jeansen med en somrigare blus.

För fler tips och inspiration – ta del av Thérèse Hellströms blogg här och följ henne på Instagram här!