Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Therese Fischer: "Leonardo di Caprio är chill"

01 nov, 2014 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Surfs up billeder

När Sverige blev för litet flyttade Therese Fischer till Los Angeles, började hänga med superstjärnor och gjorde modellsuccé. Missa henne inte i programmet som följer hennes soliga liv på tv.

Kort om Therese

Ålder: 26 år. Yrke: Modell.

Från: Stockholm.

Bor: Los Angeles.

Familj: Mamma och två hundar.

Bakgrund: Svensk toppmodell som har gjort jobb för H&M, Gina tricot, Bianco samt plåtningar för ELLE, Cosmopolitan, GQ och Men’s health.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Aktuell: I SVT-serien Modellflickor som börjar sändas den 19 november.

therese fischer 1

Du jobbar som modell i världens paparazzotätaste stad, Los Angeles. Har du själv jagats av dem?

– Jag och en tjejkompis dansade på en klubb med några killar som vi tyckte var söta. De kändes lite bekanta, men vi kunde inte placera dem. Men när vi stod på dansgolvet föll polletten ner: den ena var skådespelaren Liam Hemsworth. Detta var precis när han hade gjort slut med Miley Cyrus, så när vi fyra lämnade klubben flög tio paparazzofotografer på oss. De följde oss hela vägen till bilen och det blev direkt skriverier där tidningarna undrade vilka de här nya tjejerna var. Vi skulle bara gå och äta något efter klubben.

Annons

I dag tycks modellvärlden handla lika mycket om karaktär som utseende. Hur har det förändrats?

– Det har blivit otroligt viktigt med personlighet. Förra generationens modeller handlade enbart om utseende, i dag är det lika viktigt att vara en karaktär. Kolla på Cara Delevingne, som är lika mycket supermodell som personlighet. Det är jätteviktigt att ha Instagram och synas i sociala medier. Det har hänt att jag har blivit bokad till jobb genom min Instagram, fotografer har kollat upp mig där i stället för att gå via agenturen.

Du är en av modellerna i SVT flows nya serie Modellflickor. Fångade de något galet på film?

– Kamerateamet följde mig under tre veckor och en kväll åkte vi på en efterfest i Hollywood Hills. Folk tog kokain helt öppet och gästerna var rätt märkliga. Kameramännen kollade på varandra och sa: ”Shit, vad är detta?” Jag visste inte vad jag skulle säga, det är så det är … Sedan följde de med oss till en vapenranch några dagar senare. Vi gick in, skrev på ett papper och de gav oss vapnen direkt. Jag sköt med en pistol och min tjejkompis sköt med ett automatvapen. Helt sjukt att det var så enkelt.

Annons

Blir det någonsin genant under en avklädd plåtning?

– Jag plåtade en ”sex story” för tyska Cosmopolitan med en brasiliansk killmodell. Så fort vi kom till plåtningen sa de: ”Ni ska göra en passionerad kyss med tungorna.” Så det första vi gör när vi träffas är att stå och hångla i fem minuter. Mot slutet undrade de om det var okej att han var helt naken och att jag skylde honom. Jag lovade att inte titta och fick stå med benet om honom när han var helt avklädd. Det var galet, men alla var superproffsiga.

Du brukar hänga hemma hos Leonardo DiCaprio. Vad hittar ni på?

– Jag och några tjejkompisar har varit där på ett par efterfester. Hela hans hus är fullt med dinosaurieskelett och gamla filmaffischer.

Hur är han?

– Vi var på Coachellafestivalen ihop, och han blev som ett barn när vi kom in på området. Sprang mellan scenerna och höjde stämningen bland alla. Så chill, jättehärlig och superödmjuk.

Annons

Minns du mötet när du skrev på för Ford models?

– Jag berättade om mig själv och innan vi skildes åt sa jag att jag skulle gå på några andra agenturmöten i LA. Vi sa hejdå och när jag gick mot hissen hörde jag hur någon kom springande efter mig och ropade mitt namn. Det var agenten som helt andfådd sa: ”Vi såg dina polaroider nu, snälla ta inga fler möten, vi vill signa dig direkt!” Så jag stod där och försökte spela lite cool: ”Jag måste prata med min moderagentur, jag återkommer.” I hissen på väg ner hoppade jag av lycka. Jag hade ju bara jobbat som modell några månader.

Vad lägger du pengarna på?

– Jag är besatt av elektronik, så telefoner, datorer och projektorer. Jag har varit en datanörd sedan jag var liten.

Shoppar du hellre elektronik än kläder?

– Ja, jag går mycket hellre till Elgiganten än Topshop. Jag har alltid varit pojkflickig, så det är nog därför jag gillar elektroniska prylar. Inget gör mig lyckligare än att gå och shoppa ny elektronik.

av VICTOR JOHANSSON foto ANJA POULSEN

therese fischer 2

Annons