Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Modeinspiration! Sno tidlösa sommarstilen från The Talented Mr. Ripley

05 jul, 2022 
AvCecilia Persson
Matt Damon, Jude Law och Gwyneth Paltrow i The Talented Mr. Ripley
Amalfikusten i södra Italien och en trio med en Gwyneth Paltrow, Jude Law och Matt Damon i unga år? Ja tack! Den tidlösa filmen The Talented Mr. Ripley står för modeinspirationen i sommar – så här snor du den eleganta sommarstilen från filmen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Oavsett om det blir någon resa för dig i sommar eller om du håller dig inom Sveriges gränser så går det alldeles utmärkt att drömma sig bort. Varför inte till den italienska Amalfi-kusten på 60-talet – det är nämligen där filmen The Talented Mr. Ripley utspelar sig. Och även om själva filmen är en klassiker och är helt klart sevärd för sin story och skådespelandet så finns det något annat som också fångar vårt öga: stylingen.

I filmen har Jude Law, Matt Damon och Gwyneth Paltrow den perfekta tidlösa sommarstilen som faktiskt passar precis lika bra idag som för ett halvt sekel sedan, då filmen utspelar sig – med andra ord är det en stil som åldras väl! Med inspiration från karaktärernas looks har vi därför samlat plaggen som skapar den perfekta sommarstilen även den här sommaren. Vilka satsar du på?

För henne – inspireras av Gwyneth Paltrows karaktär

Matt Damon, Jude Law och Gwyneth Paltrow i The Talented Mr. Ripley

Gwyneth Paltrows karaktär Marge Sherwood väljer ljusa plagg i tunna material och med tidlösa skärningar för en välklädd känsla, som midikjolar och vita skjortor med slag. Dessa bär hon över en stilren bandeau-bikini eller en klassisk baddräkt, och när kvällen nalkas passar det fint med romantiska blusar och klänningar med mönster för en somrig och vacker look.

Annons

Vit kortärmad skjorta, H&M

En kortärmad skjorta är perfekt att bära om du vill hålla dig sval i bara ärmar samtidigt som du vill känna dig klädd. Just den här varianten är gjord i 100 % linne som håller dig sval i värmen. Läs mer och köp linneskjortan här (reklamlänk).

vit kortärmad linneskjorta dam från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Stilrent linneset, Arket

Det här somriga set:et hade vi utan tvekan kunnat se Marge i – liksom oss själva. Ett luftigt set helt i linne som passar lika bra att bära till stranden som kvällens festligheter. Skjortan har korta ärmar, knappar fram samt nedhasad axel, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
beige kortärmad linneskjorta dam från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Shortsen har hög midja och lös passform samt fickor i sidorna, läs mer och köp dem här (reklamlänk).

beige linneshorts dam Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Brun linneskjorta, Arket

Genom att hålla din look i en neutral, jordnära färgskala får du till den där eleganta och tidlösa looken som vi älskar från filmen. Den här linneskjortan från Arket finns i flera olika färger och är lika snygg att bära som den är som att göra en knut längst ned. Läs mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Annons
brun linneskjorta dam från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.
Matt Damon, Jude Law och Gwyneth Paltrow i The Talented Mr. Ripley

Rödbrun midikjol, Gina Tricot

En snygg midikjol gör ingen besviken, särskilt inte den här rödbruna omlottkjolen i längre modell som liknar den som Marge bär i filmen. Det perfekta valet om du är ute efter färg men samtidigt vill satsa på en klassisk och tidlös nyans, och som passar perfekt till den vita linneskjortan. Läs mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
roströd kjol dam Gina tricot
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Blommig midikjol, Monki

Den här ljusblå midikjolen med ett romantiskt blommönster gör sig lika bra på den drömmiga Amalfikusten som mitt i stan, inte minst med en snygg vit skjorta. Läs mer och köp kjolen här (reklamlänk).

ljusblå blommig a-linjeformad kjol från Monki
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.
Matt Damon, Jude Law och Gwyneth Paltrow i The Talented Mr. Ripley
Annons

Vit mönstrad klänning, & Other Stories

Puffärmarna fortsätter att vara populära och en diskret variant ger en romantisk och somrig känsla, inte minst i kombination med en hjärtformad ringning. Den här klänningen prickar av båda kriterierna samtidigt som den har en tidlös design och är gjord i svalt linne. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

vit och blå mönstrad klänning dam från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.
Annons
Gwyneth Paltrow med tubklänning i The Talented Mr. Ripley

Svart tubklänning, Calvin Klein

I en scen på operan i Rom ser vi både Marge Sherwood och Cate Blanchett, i rollen som Meredith Louge, i vackra axelbandslösa klänningar, och faktum är att just bandeau-skärningen är lika trendig den här säsongen. Satsa på en stilren tubklänning som går att styla på många olika sätt, som den här tidlösa klänningen från Calvin Klein som prickar in dagens 90-talsinspirerade stil. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
svart tubklänning från Calvin Klein
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

För honom – INSPIRERAS AV Jude Laws KARAKTÄR

Jude Law i The Talented Mr. Ripley

Kragen står i fokus även på herrsidan – Jude Laws karaktär Dickie Greenleaf bär en rad olika finstickade tröjor med V-ringning och krage.

Annons

Finstickad tröja med krage, H&M

Den här marinblå finstickade tröjan från H&M är minst sagt tidlös och ger en avslappnad sommarkänsla samtidigt som den är elegant. Den finns även i vitt, läs mer och köp den här (reklamlänk).

mörkblå finstickad tröja med krage herr H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Grön tröja med krage

Den här tröjan från Arket är gjord i ett frottéliknande material som effektivt absorberar fukt – perfekt att bära till stranden och under varma dagar! Den finns dessutom i flera andra fina färger. Läs mer och köp tröjan här (reklamlänk).

Annons
grön tröja med krage i frotte herr Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Linneshorts, Bläck

Bär den finstickade tröjan med ett par stilrena linneshorts så har du den perfekta avslappnade looken för en ledig varm sommardag, oavsett om du är kvar i Sverige eller på resande fot. De här shortsen har en luftig och skön design med snygga veck fram, se mer och köp shortsen här (reklamlänk).

beige linneshorts herr Bläck
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

För honom – inspireras av Matt Damons karaktär

Matt Damon och Gwyneth Paltrow i The Talented Mr. Ripley

Även om Jude Laws rollfigur är den största inspirationskällan bland de manliga rollerna när det kommer till stil i den här filmen så finns det ju faktiskt andra stora stjärnor med i rollistan, som Philip Seymour Hoffman. Matt Damon spelar Tom Ripley som fått ge namn åt filmen och som innehar en av huvudrollerna – och en och annan snygg outfit.

Annons

Beige linneskjorta, Uniqlo

Linneskjortan är det perfekta valet när du vill klä upp dig till kvällen och samtidigt hålla dig sval. Materialet absorberar nämligen fukt effektivt, samtidigt som det torkar snabbt – en perfekt kombination! Den här skjortan är i en klassisk modell och finns i flera olika färger. Läs mer och köp linneskjortan här (reklamlänk).

beige linneskjorta herr uniqlo
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Ljusblå linneskjorta, Boomerang

Den här skjortan i en snygg ljusblå nyans har förtvättats för en skön känsla och passar till precis allt! Läs mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Annons
ljusblå linneskjorta herr Boomerang
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Kortärmad linneskjorta, Scotch & Soda

Under sommaren är det lika snyggt med en kortärmad variant av linneskjortan, gärna med knappar hela vägen. Den här linneskjortan med korta ärmar finns i flera fina färger. Läs mer och köp skjortan här (reklamlänk).

mörkblå kortärmad linneskjorta herr Scotch & Soda
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Se mer:

Watermelon Ginger Moctail - alkoholfri drink med ginger beer och fryst vattenmelonBrand logo
Watermelon Ginger Moctail - alkoholfri drink med ginger beer och fryst vattenmelon

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons