Artikeln innehåller reklamlänkar

Modeinspiration! Sno tidlösa sommarstilen från The Talented Mr. Ripley

Matt Damon, Jude Law och Gwyneth Paltrow i The Talented Mr. Ripley

Amalfikusten i södra Italien och en trio med en Gwyneth Paltrow, Jude Law och Matt Damon i unga år? Ja tack! Den tidlösa filmen The Talented Mr. Ripley står för modeinspirationen i sommar – så här snor du den eleganta sommarstilen från filmen!
05 juli, 2022

Oavsett om det blir någon resa för dig i sommar eller om du håller dig inom Sveriges gränser så går det alldeles utmärkt att drömma sig bort. Varför inte till den italienska Amalfi-kusten på 60-talet – det är nämligen där filmen The Talented Mr. Ripley utspelar sig. Och även om själva filmen är en klassiker och är helt klart sevärd för sin story och skådespelandet så finns det något annat som också fångar vårt öga: stylingen.

I filmen har Jude Law, Matt Damon och Gwyneth Paltrow den perfekta tidlösa sommarstilen som faktiskt passar precis lika bra idag som för ett halvt sekel sedan, då filmen utspelar sig – med andra ord är det en stil som åldras väl! Med inspiration från karaktärernas looks har vi därför samlat plaggen som skapar den perfekta sommarstilen även den här sommaren. Vilka satsar du på?

För henne – inspireras av Gwyneth Paltrows karaktär

Matt Damon, Jude Law och Gwyneth Paltrow i The Talented Mr. Ripley
Foto: TT/Paramount/Courtesy Everett Collection

Gwyneth Paltrows karaktär Marge Sherwood väljer ljusa plagg i tunna material och med tidlösa skärningar för en välklädd känsla, som midikjolar och vita skjortor med slag. Dessa bär hon över en stilren bandeau-bikini eller en klassisk baddräkt, och när kvällen nalkas passar det fint med romantiska blusar och klänningar med mönster för en somrig och vacker look.

Vit kortärmad skjorta, H&M

En kortärmad skjorta är perfekt att bära om du vill hålla dig sval i bara ärmar samtidigt som du vill känna dig klädd. Just den här varianten är gjord i 100 % linne som håller dig sval i värmen. Läs mer och köp linneskjortan här (länk till butik).

vit kortärmad linneskjorta dam från H&M

Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Stilrent linneset, Arket

Det här somriga set:et hade vi utan tvekan kunnat se Marge i – liksom oss själva. Ett luftigt set helt i linne som passar lika bra att bära till stranden som kvällens festligheter. Skjortan har korta ärmar, knappar fram samt nedhasad axel, läs mer och köp den här (länk till Arket).

beige kortärmad linneskjorta dam från Arket

Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Shortsen har hög midja och lös passform samt fickor i sidorna, läs mer och köp dem här (länk till Arket).

beige linneshorts dam Arket

Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

Brun linneskjorta, Arket

Genom att hålla din look i en neutral, jordnära färgskala får du till den där eleganta och tidlösa looken som vi älskar från filmen. Den här linneskjortan från Arket finns i flera olika färger och är lika snygg att bära som den är som att göra en knut längst ned. Läs mer och köp skjortan här (länk till Arket).

brun linneskjorta dam från Arket

Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Matt Damon, Jude Law och Gwyneth Paltrow i The Talented Mr. Ripley
Foto: TT/Courtesy Everett Collection

Rödbrun midikjol, Gina Tricot

En snygg midikjol gör ingen besviken, särskilt inte den här rödbruna omlottkjolen i längre modell som liknar den som Marge bär i filmen. Det perfekta valet om du är ute efter färg men samtidigt vill satsa på en klassisk och tidlös nyans, och som passar perfekt till den vita linneskjortan. Läs mer och köp kjolen här (länk till Gina tricot).

roströd kjol dam Gina tricot

Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Blommig midikjol, Monki

Den här ljusblå midikjolen med ett romantiskt blommönster gör sig lika bra på den drömmiga Amalfikusten som mitt i stan, inte minst med en snygg vit skjorta. Läs mer och köp kjolen här (länk till butik).

ljusblå blommig a-linjeformad kjol från Monki

Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Matt Damon, Jude Law och Gwyneth Paltrow i The Talented Mr. Ripley
Foto: TT/Courtesy Everett Collection

Vit mönstrad klänning, & Other Stories

Puffärmarna fortsätter att vara populära och en diskret variant ger en romantisk och somrig känsla, inte minst i kombination med en hjärtformad ringning. Den här klänningen prickar av båda kriterierna samtidigt som den har en tidlös design och är gjord i svalt linne. Läs mer och köp klänningen här (länk till & Other Stories).

vit och blå mönstrad klänning dam från & Other Stories

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Gwyneth Paltrow med tubklänning i The Talented Mr. Ripley
Foto: TT/Paramount/Miramax/Kobal/REX

Svart tubklänning, Calvin Klein

I en scen på operan i Rom ser vi både Marge Sherwood och Cate Blanchett, i rollen som Meredith Louge, i vackra axelbandslösa klänningar, och faktum är att just bandeau-skärningen är lika trendig den här säsongen. Satsa på en stilren tubklänning som går att styla på många olika sätt, som den här tidlösa klänningen från Calvin Klein som prickar in dagens 90-talsinspirerade stil. Läs mer och köp klänningen här (länk till Nelly.com).

svart tubklänning från Calvin Klein

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

För honom – INSPIRERAS AV Jude Laws KARAKTÄR

Jude Law i The Talented Mr. Ripley
Foto: TT/Courtesy Everett Collection

Kragen står i fokus även på herrsidan – Jude Laws karaktär Dickie Greenleaf bär en rad olika finstickade tröjor med V-ringning och krage.

Finstickad tröja med krage, H&M

Den här marinblå finstickade tröjan från H&M är minst sagt tidlös och ger en avslappnad sommarkänsla samtidigt som den är elegant. Den finns även i vitt, läs mer och köp den här (länk till butik).

mörkblå finstickad tröja med krage herr H&M

Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Grön tröja med krage

Den här tröjan från Arket är gjord i ett frottéliknande material som effektivt absorberar fukt – perfekt att bära till stranden och under varma dagar! Den finns dessutom i flera andra fina färger. Läs mer och köp tröjan här (länk till Arket).

grön tröja med krage i frotte herr Arket

Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Linneshorts, Bläck

Bär den finstickade tröjan med ett par stilrena linneshorts så har du den perfekta avslappnade looken för en ledig varm sommardag, oavsett om du är kvar i Sverige eller på resande fot. De här shortsen har en luftig och skön design med snygga veck fram, se mer och köp shortsen här.

beige linneshorts herr Bläck

Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

För honom – inspireras av Matt Damons karaktär

Matt Damon och Gwyneth Paltrow i The Talented Mr. Ripley
Foto: TT/Paramount/Courtesy Everett Collection

Även om Jude Laws rollfigur är den största inspirationskällan bland de manliga rollerna när det kommer till stil i den här filmen så finns det ju faktiskt andra stora stjärnor med i rollistan, som Philip Seymour Hoffman. Matt Damon spelar Tom Ripley som fått ge namn åt filmen och som innehar en av huvudrollerna – och en och annan snygg outfit.

Beige linneskjorta, Uniqlo

Linneskjortan är det perfekta valet när du vill klä upp dig till kvällen och samtidigt hålla dig sval. Materialet absorberar nämligen fukt effektivt, samtidigt som det torkar snabbt – en perfekt kombination! Den här skjortan är i en klassisk modell och finns i flera olika färger. Läs mer och köp linneskjortan här (länk till Uniqlo).

beige linneskjorta herr uniqlo

Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Ljusblå linneskjorta, Boomerang

Den här skjortan i en snygg ljusblå nyans har förtvättats för en skön känsla och passar till precis allt! Läs mer och köp skjortan här (länk till Åhléns).

ljusblå linneskjorta herr Boomerang

Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Kortärmad linneskjorta, Scotch & Soda

Under sommaren är det lika snyggt med en kortärmad variant av linneskjortan, gärna med knappar hela vägen. Den här linneskjortan med korta ärmar finns i flera fina färger. Läs mer och köp skjortan här (länk till Åhléns).

mörkblå kortärmad linneskjorta herr Scotch & Soda

Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Se mer:

Watermelon Ginger Moctail - alkoholfri drink med ginger beer och fryst vattenmelon
0:43

Efter reklamen: Watermelon Ginger Moctail - alkoholfri drink med ginger beer och fryst vattenmelon

(0:43)

Slå på ljud