Därför var Taylor Swifts klänning en hyllning till drottning Elizabeth

Därför var Taylor Swifts klänning en hyllning till drottning Elizabeth

Taylor Swift har blivit uppmärksammad för flera glittrande looks under hösten 2022, men en av dem sticker ut lite extra. Outfiten är nämligen en hyllning till bortgångna drottning Elizabeth.
02 december, 2022
Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren
1:04

Efter reklamen: Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren

(1:04)

Slå på ljud

Taylor Swifts framgångssaga bara fortsätter. Under hösten har det varit prisregn över henne i princip var och varannan vecka. Artisten har fullkomligt dominerat musikgalorna (på American Music Awards för några veckor sedan kammade hon till exempel hem pris i samtliga sex kategorier som hon var nominerad i).

Och även när det kommer till Taylor Swifts outfits är stjärnglansen ett faktum. Till alla röda mattan-event den senaste tiden har hon gått all in på Bejeweled-temat (den hyllade låten från Midnights-albumbet) och burit allt från skimrande silverklänningar till en guldfärgad bodysuit. Ja, artisten har blivit uppmärksammad för den ena glittrande looken efter den andra under hösten 2022.

Men den klänning som har skapat den största snackisen är den hon bar under MTV EMA i mitten av november. Taylor kom till galan iklädd den här outfiten bestående av en svart body och smaragd-täckt nätklänning.

Taylor Swifts klänning – en hyllning till drottning Elizabeth

Looken var specialdesignad av David Koma, den brittiska designern vars outfits Taylor har burit ett flertal gånger under pressturnén för albumet Midnights. Artisten matchade outfiten, som hade inspiration från modehusets AW22-kollektion, med uppsatt hår och grön eyeliner.

Men det var inte bara outfiten i sig som gjorde att Taylor Swifts framträdande på röda mattan blev omskrivet. Det visade sig nämligen också att looken hade en djupare innebörd – och hyllade den bortgångna drottning Elizabeth.

Enligt CNN var de smaragdgröna juvelerna nämligen utformade med inspiration från drottningens egen smaragdkollektion. Det ska en talesperson från modehuset ha bekräftat för tv-bolaget.

En kväll, två looks

Senare samma kväll tog Taylor Swift emot pris iklädd en annan skimrande look. Nämligen den här discokulan till klänning. Också denna miniklänning är signerad David Koma.

5 gånger Taylor Swift har matchat låten Bejeweled på röda mattan

Foto: TT

ELLE pop #13 Del 2: Taylor Swifts otippade fanboy
1:50

Efter reklamen: ELLE pop #13 Del 2: Taylor Swifts otippade fanboy

(1:50)

Slå på ljud