Systrarna Fahrman lanserar badklädesmärket Seaquelle

Seaquelle badkläder, Fahrman

Sofi och Frida Fahrman satsar på badmode! Nu lanserar de nya varumärket Seaquelle som ska erbjuda badkläder producerade av återvunnet material.
15 maj, 2019

I maj 2019 lanseras det helt nya varumärket Seaquelle. Bakom idén står systrarna Sofi och Frida Farhman och Seaquelle beskrivs som en kollektion av ”eleganta, flirtiga och smarta badkläder”.

Sortimentet består av baddräkter och bikinis tillverkade av Econyl®, ett material som är hundra procent återvunnet av fiskenät och plast som samlats upp från haven.

Färggskalan kommer domineras av blå toner, med inslag av solgult och korallrött. Än så länge har vi inte fått se så mycket av debutkollektionen, men de första bilderna vittnar om volanger och smock.

Enligt grundarna speglar plaggen skandinavisk design men andas också femininitet, där komfort och passform värderas högt. Ett tidlöst uttryck med välarbetade detaljer kommer varvas med sportiga referenser.

– Vi har byggt ett varumärke efter våra följares önskningar och efterfrågan. Vi kommer vara lyhörda gentemot våra följare och inkludera dem i designprocessen framåt, de kommer vara en viktig del i skapandet av Seaquelle. Vi har hittat ett hål i badklädesmarknaden där hög modegrad möter hundra procent återvunnet material, säger Sofi Fahrman.

– Kvalitén och detaljarbetet i varje plagg är något vi är otroligt stolta över, att våra plagg skall leva över tid ser vi som en naturlig del när vi utvecklar våra kollektioner, tillägger Frida Fahrman.

Seaquelle kommer kontinuerligt släppa nya produkter oavsett säsong, där man går ifrån den traditionella produktionen av fasta kollektioner för att möta konsumentens behov. Utöver damplagg kommer man också att erbjuda utvalda plagg för barn i matchande kulörer och design. Priserna kommer ligga på från 600 kronor för en bikinidel och från 1 300 kronor för en baddräkt.

Den första kollektionen släpps den 22 maj. Plaggen kommer finnas tillgängliga på Seaquelle.com samt exklusivt via Åhléns.se.

Läs mer:

Ellos i samarbete med Valerie Aflalo – lanserar badkollektion

Lindex + By Malina är äntligen här – ELLEs favoriter ur kollektionen

Här är de trendigaste baddräkterna 2019