Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Swedish Stockings lanserar strumpbyxor – av PET-flaskor

07 okt, 2019 
Swedish Stockings utökar Innovations by Swedish Stockings, Polly strumbyxor
Strumpbyxor som är både snygga och miljövänliga. Swedish Stockings utökar sitt koncept Innovations by Swedish Stockings med strumpbyxor tillverkade av återvunna PET-flaskor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hösten är här med besked och så även strumpbyxsäsongen. För andra gången i år utökar Swedish Stockings sitt egna koncept Innovations by Swedish Stockings och släpper härligt höstiga strumpbyxor – med en hållbar twist.

Här är Swedish Stockings nya strumpbyxor

Swedish Stockings nylanserade strumpbyxor är inte bara stilsäkra och snygga utan också miljövänliga. Det svenska varumärket, som grundades till följd av att grundarna lärde sig att traditionella strumpbyxor är petroleumprodukter, jobbar med att vara innovativa och hållbara i modebranschen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Den nya produkten, strumpbyxan Polly, är gjord av restmaterial. De kommer i två olika färger, en klassisk svart och en lite poppigare havsblå. Genom att kombinera det återvunna PET-materialet med bomull (även den återvunnen förstås) får strumpbyxorna en väldigt mjuk och behaglig känsla som samtidigt värmer.

Swedish Stockings släpper nya strumpbyxor
Här är Swedish Stockings nya strumpbyxa Polly i blått
Annons

Strumpbyxor gjorda av PET-flaskor

Själva processen i sig är något utöver det vanliga. För att skapa ett par Polly-strumpbyxor används 24 stycken PET-flaskor. Bomullen som används i strumpbyxan kommer från gamla bomullsplagg som i sin tur har återvunnits till garn. Swedish Stockings vision är att förändra industrin genom att ta hänsyn till produktens livscykel.

– Innovationen representerar så mycket mer än enbart ett par strumpbyxor gjorda av återvunna material. Den omfattar hela konceptet kring att omvärdera och återanvända det som redan finns, säger Linn Frisinger, grundare och VD för Swedish Stockings.

Annons
Swedish Stockings nya strumpbyxa Polly i svart
Swedish Stockings nya strumpbyxa Polly i blått

Strumpbyxorna är nu tillgängliga på swedishstockings.com samt hos utvalda återförsäljare. Priser från 400 kr.

LÄS MER:

Hållbart mode – så klär du dig tidlöst och trendigt

Shoppingtips! 16 mönstrade strumpbyxor du kommer vilja ha i höst

Så här tvättar du olika behåar – för längsta hållbarhet

Annons