Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Stand Studio: ”Vi skapar lekfulla high fashion-plagg i läder”

15 maj, 2020 
Svenskt mode Stand Studio
Under initiativet ELLE <3 svenskt mode lyfter och stödjer vi en rad svenska modemärken. Svenskt mode står inför stora utmaningar just nu och vi hoppas på att kunna öppna upp ögonen för nya varumärken eller påminna dig om några fantastiska svenska varumärken som du kanske helt enkelt har glömt bort. Möt Stand Studios grundare Nellie Kamras.
Annons

– Jag grundade Stand Studio 2014 som kom ur idén att att möta efterfrågan av high fashion-plagg i läder till ett tillgängligt pris. Det fanns ett ganska stort hål på marknaden och jag bestämde mig för att försöka fylla det. Det fanns inte så många andra som faktisk gjorde det. Och jag hade alltid haft en dröm om att en dag starta mitt eget brand, jag visste bara inte var jag skulle börja. När jag startade Stand jobbade jag på min pappas företag House of Saki med deras varumärken och fick därifrån den support som behövdes för att sätta igång. Det var startskottet för Stand Studio, berättar Nellie Kamras.

 ELLE <3 Stand Studio

Stand Studios grundare Nellie Kamras.
Stand Studios grundare Nellie Kamras.

Vad är din vision?

– Bli ett stort globalt varumärke med bibehållen stark identitet och själ.

Vad står ni för?

Annons

– Vi står för kvalitet, tidlöshet och lekfullhet.

Vad inspireras du av?

– Jag inspireras av allting runt omkring mig, möte med människor, folk jag ser på gatorna, vänner. Mycket av vår inspiration hittar framförallt jag när jag reser vilket jag gör väldigt mycket (vet inte hur det ska gå nu när man inte får resa). Sen har jag har samlat inspiration sedan jag var liten och har en enorm samling av idéer för vad jag vill göra på Stand Studio.

Vilken film, album eller artist ger dig inspiration under tider som detta?

– Främst R&B och hiphop från 90-talet. Där hittar jag mycket inspiration. Sen grottar jag in mig i en hel del serier – som för mina tankar bort ifrån denna djupa kris vi befinner oss i. Bra kortsiktig medicin.

Första ordet som associeras med Stand Studio?

– Bold!

Vad är svenskt mode för dig? 

– Svenskt mode är minimalistisk design i sin enkelhet med ett rent och enkelt formspråk.

Annons

Vad bidrar ni med till svenskt mode?

– Vi bidrar med lekfullhet och färg utan att någonsin kompromissa med kvalitén. Vi har skapat ett uttryck som många nog ser som ganska osvenskt och färgstarkt och handlar mer om More is more snarare än Less is more som kanske är mer förknippat med svenskt mode.

Vilka är din favoritplagg från senaste kollektionen? 

– Just nu har jag en hang up på läder i tie-dye och älskar verkligen de plaggen i vårkollektionen. De ger en lätt och somrig känsla samtidigt som man får en nonchalant och avslappnad look som vi alltid är ute efter. Mina favvoplagg är:

1. Kendra shirt tie dye

Stand Studio batikskjorta

2. Evelyn skirt i tie-dye

Stand studio batikkjol

3. Sacha coat i faux leather snake

Stand Studio snake-jacka

LÄS MER: 

Annons
Annons