Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

maxjenny!: ”Demi-couture med ett unikt dna”

19 maj, 2020 
Under initiativet ELLE <3 svenskt mode lyfter och stödjer vi en rad svenska modemärken. Svenskt mode står inför stora utmaningar just nu och vi hoppas på att kunna öppna upp ögonen för nya varumärken eller påminna dig om några fantastiska svenska varumärken som du kanske helt enkelt har glömt bort. Möt maxjenny!s grundare Maxjenny Forslund.
Annons

– Jag heter Maxjenny Forslund och startade maxjenny! våren 2017 med en klar och tydlig ide om att göra demi-couture dvs att göra couture-liknande plagg till en prislapp som fler kan betala för. Att erbjuda starka accentplagg till den moderna, vågade och självsäkra kvinnans redan existerande basgarderob.

ELLE <3 maxjenny!

Maxjenny Forslund
Maxjenny Forslund

Vad är din vision?

– Att klä kvinnor, worldwide, i imponerande färgprakt och en skandinavisk touch av demi-couture. Att få kvinnor att känna sig självsäkra, unika, fria och att ge dem energi genom mina färger. Att göra detta på en global marknad med ett hållbart miljötänk.

Annons

Vad står maxjenny! för?

– Innovation, frihet, hållbarhet och självständighet i extremt väldesignade plagg.

Vad inspireras du av?

– Mitt galna Köpenhamn och konstscener i allmänhet, speciellt Berlins konstscen.

Vilken film, album eller artist ger dig inspiration under tider som detta?

– Jag lyssnar på jazz eller historiepoddar när jag jobbar och Lamur-Henry Saiz Remix/ Kalkbrenner när jag springer. Att springa (långt) ger mig klarhet i huvudet och jag blir extremt strategisk och klartänkt. Det är som att en dag på kontoret, delegationsmässigt, komprimeras på en timme.

Första ordet som associeras med maxjenny!?

– Osvenskt.

Vad är svenskt mode för dig?

– Basplagg, dova naturfärger och minimalism.

Vad bidrar du med till svenskt mode?

– Internationell flair, couture-liknande plagg och ett unika DNA.

Vilka är din favoritplagg från senaste kollektionen?

1. Mina occasions coats

Sjukt fina kappor som osar lyx. Fantastiska att ha hela tiden. Till fest. Till jobb. Till arbete i allmänhet. Alltid imponerande med kappor. Ingen gör ju lyxiga kappor nuförtiden så den tårtbiten är min!

Annons
maxjenny demi-couture kappa

2. Mina kavajer

O´boy! Välskräddade, imponerande mönsteroas och med den perfekta slimfitten på en damkavaj. Till och med i hel svart monocolour ångar den á la parisisk lyx.

Maxjenny demi-couture
Annons

3. Denim kappan

Ny silhouett i printad denim. Sporty leisure. Ny linje. Perfekt till skinbrallan. Som ytterkappa. Till den lilla svarta. Som kappa till tightsen. Till allt.

maxjenny!

LÄS MER: 

Annons