Jennifer Blom skapar hållbart mode med feminin glamour

Svenskt mode Jennifer Blom

Under initiativet ELLE <3 svenskt mode lyfter och stödjer vi en rad svenska modemärken. Svenskt mode står inför stora utmaningar just nu och vi hoppas på att kunna öppna upp ögonen för nya varumärken eller påminna dig om några fantastiska svenska varumärken som du kanske helt enkelt har glömt bort. Här möter du Jennifer Blom bakom egenbetitlade modemärket Jennifer Blom!
28 april, 2020

– Mitt signum har sedan starten 2010 varit plissé, hantverk och hög kvalitet samt att kläderna jag skapar ska vara hållbara. Jag började i ett tidigt stadium designa plagg till kunder som ville äga unika, måttanpassade plagg som fick dem att glänsa. Därifrån växte idén att skapa klänningar efter den specifika kundens önskningar med fokus på feminina, glamourösa klänningar som har förståelse för den kvinnliga kroppen och alla dess olika former, berättar Jennifer Blom.

ELLE <3 Jennifer Blom

Vad är din vision?

– Min vision är att fortsätta skapa mina kreationer med förståelse för den kvinnliga kroppen i alla former och de som bär mina plagg ska känna sig unika, vackra, bekväma och självsäkra. Min vision är att hitta nya sätt att leverera och nå ut till ännu fler kunder med en tidlös design där hög kvalitet står i fokus tillsammans med hållbarhet.

Vad inspireras du av?

– Min stora inspirationskälla är och har alltid varit naturen. Moder jord är tidlös och har så mycket att erbjuda. Det är något jag vill ta vara på i mitt skapande och vill att det ska synas i min design.

Vilken film, album eller artist ger dig inspiration i dessa tider?

– Alltid, alltid låten The show must go on av Queen. Den har en fantastisk text och för mig har låten alltid stått mig nära och jag tycker att den passar ännu bättre i dessa svåra tider vi alla går igenom.

 Första ordet som associeras med Jennifer Blom?

– Plissering. Jag har arbetat med plissé sedan starten och skulle tro att många förknippar min design med det.

Vad är svenskt mode för dig?

– Svenskt mode för mig är långsiktigt och hållbart mode med fokus på det vi har omkring oss.

Vad bidrar ni med till svenskt mode?

– Mitt märke Jennifer Blom bidrar med en hög modegrad där jag inte tummar på kvalitet. Majoriteten av det jag syr är efter beställning som jag skapar i min ateljé, som ligger i hjärtat av Stockholm. Jag jobbar med zero waste där jag tar vara på och återanvänder det material jag har.Under flera år har jag även hyrt ut kreationer från gamla och nya kollektioner, då jag vill att mina plagg ska återanvändas om och om igen. Jag vill lyfta svenskt mode genom att tänka stort, framåt och nytt.

Jennifer Bloms favoritplagg från hennes senaste kollektion:

1. Plisserad klänning i silke

Klänningen är asymmetrisk nertill och har en draperad knut vid halsringningen.

2. Plisserad hellång klänning i silke med akvarell-tie dye i digitaltryck

Klänningen är v-ringad med omlott med knytband i sidan.

3. Tvådelat plisserat set

Hellång kjol med flera lager plissé i silke med en plisseerad top.

Klicka här för att se mer av Jennifer Bloms senaste kollektion!

Foto: Rickard Eriksson photo, Leonard Gren

LÄS MER: 

ELLE <3 svenskt mode – nu hyller vi våra svenska modeskapare

Catarina Midby leder svenskt mode genom pandemin