Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

By Malina: ”Sätter färg på Skandinaviskt mode”

26 maj, 2020 
Svenskt mode By Malina
Under initiativet ELLE <3 svenskt mode lyfter och stödjer vi en rad svenska modemärken. Svenskt mode står inför stora utmaningar just nu och vi hoppas på att kunna öppna upp ögonen för nya varumärken eller påminna dig om några fantastiska svenska varumärken som du kanske helt enkelt har glömt bort. Här möter du By Malinas grundare Malin Andrén.
Annons

– Vi startade 2010, jag jobbade med att sourca material till stora svenska varumärken i Kina i över 4 år. Men jag fick aldrig välja fritt, välja de materialet jag verkligen ville, det finaste. Så när jag startade eget valde jag det jag verkligen ville ha – vilket var siden. Jag startade med att göra färgglada och mönstrade långklänningar, för jag tyckte mönstret kom fram på bästa sätt, berättar Malin Andrén.

ELLE <3 By Malina

Malin Andrén By Malina
Malin Andrén. Foto: Marilia Bognandi.

Vad är din vision? 

– Min vision var att sätta färg på Skandinavien som då var väldigt minimalistiskt, vilket jag alltid kommer stå fast vid. Men idag vill jag vara ett varumärke många inte bara ser som de självklara valet när de ska köpa en festklänning, utan se att vi utvecklat vårt sortiment till allt från träningskläder, Mini Malina, kostymer och jeans.  Vi är mitt uppe i ett stort arbete kring vår hållbarhetsvision. Vi har under senaste 1,5 året ändrat och förbättrat väldigt mycket. Val av material, varit noggranna med frakter, erbjuda kund eco-packing osv. Det är ett stort arbete men det är absolut nödvändigt för branschen.

Annons

Vad står By Malina för?

– Vi står för färg, mönster, feminina silhuetter, lekfullhet och lycka.

Vad inspireras du av?

– Jag inspireras mycket av resor, mina vänner och vad jag själv saknar i min garderob… nu är det svårt för tillfället så det blir mycket Pinterest och artiklar.

Vilken film, album eller artist ger dig inspiration under tider som detta?

– Jag har en playlist på spotify som jag fyller på när jag hör något bra! Och tar bort låtar när jag känner att de inte passar in längre. Den lyssnar jag på mycket för tillfället.

Första ordet som associeras med By Malina?

– Mönster!

Vad är svenskt mode för dig? 

– Svenskt mode brukade vara minimalistiskt… typ enbart! Men jag tycker det har hänt mycket. Mönster och prints har slingrat sig in i de flesta garderober. Vi ser ett helt annat uppstartsfält av modeföretag. Färgglada solglasögon, mönstrade strumpor, roliga accessoarer och självklart färgstarka kollektioner. Jag tycker det är väldigt kul och känner mig hemma!

Annons

Vad bidrar du med till svenskt mode?

– Jag skulle säga att By Malina bidrar med något som kanske inte riktigt har funnits på marknaden. Hoppas att jag bidrar med att folk vågar mer färg, mönster och i kombination med varandra. Sen vill vi att alla våra kunder ska känna sig absolut stunning när de sätter på sig ett plagg från oss. Vi vill att plagget ska leva länge på många olika sätt.

Vilka är dina favoritplagg från senaste kollektionen?

1.Midiklänning

Ett av mina favoritplagg ur senaste kollektionen är vår vita midiklänning Iro – perfekta sommarklänningen med superfina broderade detaljer.

vita midiklänning Iro, perfekta sommarklänningen med superfina broderade detaljer

2. Wrapkjol

Sedan gillar jag även vår wrapkjol Cindy, supersmickrande och användbar både till en baddräkt på stranden eller till en blus på stan, tillverkad i återvunnen polyester.

wrapkjol Cindy, supersmickrande och användbar både till en baddräkt på stranden eller till en blus på stan.

3. Bästa baddräkten

Althea är den bästa baddräkten för sommaren! Den sitter så bra och passar perfekt som topp till en kjol eller shorts.

den bästa baddräkten för sommaren! Den sitter så bra och passar perfekt som topp till en kjol eller shorts!

LÄS MER: 

Annons
Annons